Mental sundhed
Mental sundhed kan fremmes og styrkes på flere måder og hænger sammen med både fysisk sundhed og sunde fællesskaber. Herunder finder du materialer med viden og værktøjer om gående møder, ABC for mental sundhed, psykologisk tryghed, positive følelser og stresshåndtering.
Materialer om gående møder
Hvordan bidrager I til mere bevægelse i hverdagen?
Bevægelse og fysisk aktivitet bidrager til både fysisk og mental sundhed, og kan samtidig bidrage til sunde fællesskaber.
Gående møder er et simpelt koncept, som kan implementeres i hverdagen og benyttes af alle i jeres organisation.
Herunder finder du materiale med en beskrivelse af gående møder samt konkret materiale til at implementere konceptet.
Materialer om ABC for mental sundhed
Arbejder I målrettet med at fremme den mentale sundhed i jeres organisation?
Mental sundhed er i fokus mange steder både i samfundet og på mange arbejdspladser.
ABC for mental sundhed er en forskningsbaseret tilgang, der peger på nogle overordnede pejlemærker, som kan fremme den mentale sundhed hos alle mennesker.
På denne side finder du viden og værktøjer til at implementere ABC for mental sundhed i hverdagen, som vil bidrage til at fremme den mentale sundhed i jeres organisation.
Materialer om psykologisk tryghed
Har I en høj grad af psykologisk tryghed i jeres organisation?
Psykologisk tryghed er en kultur, der opstår, når vi frit kan udtrykke egne ideer og bekymringer, stille spørgsmål, begå fejl og tage risici uden frygt for negative konsekvenser eller fordømmelse.
Psykologisk tryghed hænger sammen med både høj performance og god trivsel.
Herunder finder du forskellige materialer til at arbejde med psykologisk tryghed i din organisation, og som leder får du også værktøjer til at blive en god rollemodel for netop psykologisk tryghed.
Introduktion til psykologisk tryghed
Udvidet indhold om psykologisk tryghed
Materialer om stresshåndtering
Hvordan arbejder I med stressforebyggelse og stresshåndtering i jeres organisation?
Stress er en naturlig tilstand, som kan blive meget uhensigtsmæssig, hvis den bliver langvarig. Det sker ofte, når vi ikke ved, hvordan vi skal håndtere stress.
Ansvaret for at forebygge stress er både organisatorisk, ledelsesmæssigt og individuelt. Organisationer skal sikre gode rammer, et godt arbejdsmiljø, fokus på trivsel m.v. Den enkelte leder har ansvar for at fordele arbejdsopgaverne, sikre et godt samarbejde, give feedback m.v. Det enkelte individ har ansvar for at håndtere udfordringer i både privat- og arbejdslivet.
Herunder finder du materiale om, hvornår stress opstår samt konkrete værktøjer til at forebygge og håndtere stress.