• Samfundsansvar

Ansvarlige investeringer hos AP Pension

Som pensionsselskab har vi først og fremmest et ansvar for at sikre et så godt afkast som muligt til vores kunder, og vi har også et ansvar for, at investeringerne sker ansvarligt og understøtter en bæredygtig udvikling.

Vi har en politik for ansvarlighed og bæredygtighed på investeringsområdet, der er baseret på veldefinerede og anerkendte internationale principper om menneskerettigheder, korruption og miljø. Formålet med politikken er at understøtte, at vores investeringer bidrager til en bæredygtig og ansvarlig udvikling.

Læs vores politik for ansvarlighed og bæredygtighed / Policy on responsible and sustainable investments

Klima

Vores klimastrategi går på flere ben. Den sætter både mål for CO2 og øger vores nuværende mål for grønne investeringer.


Aktivt ejerskab

Som pensionsselskab mener vi, at det er vores pligt at gøre vores indflydelse gældende, ligesom vi også ønsker at bidrage til, at selskaberne i vores portefølje i det hele taget bevæger sig i en mere ansvarlig retning.


Eksklusion

I de tilfælde, hvor dialog ikke har nogen virkning, kan et selskab blive ekskluderet fra AP Pensions investeringsunivers, og beholdninger i aktien eller virksomhedsobligationen vil i så fald blive afhændet.


Samarbejder

For at lykkes med vores politik for ansvarlighed og bæredygtighed på investeringsområdet, indgår vi i en række samarbejder og har ligeledes tilsluttet os en række erklæringer og principper, som giver retning til vores arbejde.


Beholdninger

I AP Pension ønsker vi at være gennemsigtige om vores tilgang til ansvarlige investeringer, så kunder kan se, hvad deres pensionsopsparing er investeret i. Her på siden kan du se, hvilke selskaber og stater AP Pension investerer i. To gange årligt opdaterer AP Pension listerne over, hvilke aktier, private equity forvaltere, stats- og virksomhedsobligationer vi investerer i per 30. juni og 31. december.

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.