• Bæredygtighed

Gift, skilt eller ny samlever – det har betydning for din pension

Vigtige ting at huske på

  • Sådan kan I sikre hinanden økonomisk
  • Sørg for, at dine penge ender hos de(n) rette ved din død
  • Hvad med pensionen, hvis I går hver til sit?
Hvordan er du og din partner sikret økonomisk?

I de fleste parforhold skal der to indtægter til, før økonomien hænger sammen. Har I råd til at betale de faste udgifter, hvis du bliver for syg til at arbejde? Og kan din partner blive boende, hvis du dør?

Ellers kan du overveje at skrue op for dine forsikringer, som dækker, hvis du bliver for syg til at arbejde eller dør. På den måde får du og dine nærmeste et stærkere økonomisk sikkerhedsnet.

Hvad skal du huske, hvis du får en ny partner?

Det er en god idé, at I sammen gennemgår forsikringerne i jeres pensionsordninger. På den måde kan I få overblik over, om I har sikret jer selv, hinanden og jeres børn, hvis der sker noget med en af jer.

Hvis I gifter jer, bliver din partner

din nærmeste pårørende

og vil få eventuelle udbetalinger fra din pensionsordning, når du dør. Hvis din pensionsordning er oprettet i 2008 eller senere, bliver din partner nærmeste pårørende, når I har boet sammen i to år – også selvom I ikke er gift. Ønsker du at ændre på det, skal du indsætte en særlig begunstiget på din ordning. Det gør du ved at kontakte AP Pension.

Hvad skal du huske, hvis du bliver skilt?

Efter en skilsmisse kan du overveje at skrue ned for din forsikring ved død, fordi dine børn typisk ikke  overtager dine forpligtelser – fx et boliglån. Til gengæld er det en god idé at have en høj dækning, hvis du bliver for syg til at arbejde, så du kan få dit budget til at hænge sammen uden din normale løn.

Når I går hver til sit, tager I hver jeres rimelige pensionsopsparing med jer. I deler kun pensionerne, hvis I har oprettet en ægtepagt. Hvad der er rimeligt, er baseret på skøn og jeres økonomiske situation, som giver mulighed for kompensation.

Husk, at hvis du har skrevet din tidligere ægtefælle ind som begunstiget på din pensionsordning, skal du ændre det, hvis du ikke ønsker, at han eller hun får udbetalinger ved din død.

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.