• Samfundsansvar

Vil du gøre en forskel med din pension?

Hver dag kan du være med til at gøre noget godt for vores verden. Du skal ikke gøre andet end at investere hele eller en del af din pensionsopsparing i AP Bæredygtig. Så klarer vi resten.

AP Bæredygtig er mere end et klimaprodukt

Når du investerer i AP Bæredygtig, støtter du en lang række af FN’s verdensmål. Du er med til at bekæmpe fattigdom og støtte projekter for kvinders rettigheder. Du medvirker til bæredygtig udvikling i verdens fattigste lande og støtter tiltag, der reducerer CO2. Og på den måde gør du en forskel for den verden, du og mange efter dig skal leve i.

Du kan læse mere om vores investeringsprojekter herunder.

Udviklingsprojekter for kvinders rettigheder og bekæmpelse af fattigdom

AP Pension investerer blandt andet i virksomheder og organisationer, som arbejder med projekter, der bekæmper fattigdom og bidrager til bæredygtig udvikling i verdens fattigste lande.

Afskaf fattigdom.png Sundhed og trivsel.png Industriinnovation og infrastruktur.png

Eksempler på projekter:

Sri Lanka

I Sri Lanka støtter vores investering et nyt projekt, der har fokus på psykiske og fysiske lidelser og vold mod kvinder, hvor målet er at 11.000 kvinder får hjælp til at håndtere voldssituationer. Derudover arbejder projektet også for at styrke landets indsats for at få COVID-19 under kontrol, hvilket blandt andet har bidraget til, at ansatte i sundhedssektoren får uddannelse inden for smitteforebyggelse, og at 2 millioner borgere modtager nødhjælp i form af økonomisk støtte til at komme igennem pandemien.

Angola

I Angola støtter vores investering et projekt, der arbejder på at opbygge et system til indkomststøtte af de fattigste husholdninger og familier i landet. Samtidig opbygges et offentligt system for social sikkerhed. Projektet har som mål at nå ud til 1 million husholdninger, der alle er blandt de 40 procent fattigste i landet.

Investering i grøn energi

AP Bæredygtig bygger blandt andet på investeringer, der bidrager til den grønne omstilling af energiproduktion. 

Grøn energi i Indien

 Klimaindsats.png

  • AP Bæredygtig investerer blandt andet i to vindmølleparker og fire solcelleprojekter i Indien. Vindmølleparkerne har en samlet kapacitet på 210 MW, og solcellerne har en kapacitet på 47 MW. Det svarer til forbruget af elektricitet i mere end 50.000 indiske husstande om året.

Klimareduceret beton

Bæredygtig energi.png Bæredygtige byer og lokalsamfund.png Ansvarligt forbrug og produktion.png Klimaindsats.png

  • AP Ejendomme sigter efter en konvertering til en CO2-reduceret cementtype, FutureCem, i alle kommende byggerier. AP Ejendomme planlægger byggeri af omkring 250.000 kvadratmeter over de kommende år. FutureCem vil blive anvendt, hvor det er teknisk og økonomisk muligt. 

Sociale obligationer

  • AP Pension investerer i sociale obligationer udstedt af The International Development Association (IDA). IDA er en del af Verdensbanken og har særlig ekspertise i projekter, der medvirker til en bæredygtig udvikling i verdens fattigste lande. IDA er en af de største og vigtigste donorer bag udviklingsprojekter i verdens 74 fattigste lande.

Er du klar til at investere din pension bæredygtigt?

Er du allerede kunde og ønsker at investere i AP Bæredygtig? Du kan læse mere om, hvordan du ændrer dit investeringsvalg på Min Pension og tage vores investeringsguide. Hvis du allerede investerer i AP Bæredygtig, kan du også her vælge, om en større del af din opsparing skal placeres i vores bæredygtige produkt.


Hør mere om vores fleksible investeringsmuligheder

Vil du høre mere om, hvilke investeringsmuligheder vi kan tilbyde dine medarbejdere, så kontakt os til en snak om investeringsprofiler, afkast og opsparing.


Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi har midlertidigt ændret vores åbningstider og sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag til torsdag: 08.00-16.30

Fredag: 08.00-16.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.