• CSR

I de tilfælde, hvor dialog ikke har nogen virkning, kan et selskab blive ekskluderet fra AP Pensions investeringsunivers, og beholdninger i aktien eller virksomhedsobligationen vil i så fald blive afhændet. Dette anses i udgangspunktet som sidste udvej. Beslutningen om, hvorvidt et selskab eller et land skal på eksklusionslisten med henblik på en eventuel eksklusion, ligger som udgangspunkt hos AP Pensions direktion, men principielle spørgsmål kan blive bragt til beslutning i bestyrelsen.

Generelt ønsker vi ikke at støtte op om de selskaber, som udgør den største trussel mod opnåelsen af Parisaftalens mål, og hvor en omstilling til en bæredygtig forretningsmodel umiddelbart anses som uden for rækkevidde. Derfor vil vi f.eks. ikke investere i de selskaber, hvor en betydelig andel af omsætningen er relateret til kul eller tjæresand. Herudover investerer vi ikke i selskaber, som er involveret i tobaksproduktion.

Eksklusion af kul, tjæresand og tobaksproduktion er en naturlig del af vores arbejde med FN’s verdensmål og understøtter vores ønske om aktivt at bidrage til en grønnere, sundere og mere bæredygtig fremtid.

Eksklusionslisten i AP Pension består af:

  • Selskaber, der ikke lever op til AP Pensions politik for ansvarlighed og bæredygtighed på investeringsområdet, og hvor dialogen med selskabet har været uden effekt
  • Selskaber, hvor en andel på 30 procent eller mere af omsætningen er relateret til udvinding af enten termisk kul eller tjæresand
  • Selskaber, hvor 5 procent eller mere af omsætningen er relateret til udvinding af termisk kul eller brug af termisk kul til energiproduktion, og som samtidig har planer om at udvide deres kulaktiviteter signifikant
  • Selskaber, hvor en andel på 5 procent eller mere af omsætningen er relateret til tobaksproduktion
  • Selskaber, der er involveret i produktion af kontroversielle våben, såsom klyngebomber, antipersonel miner, kerne-, biologiske- eller kemiske våben.

AP Pensions eksklusionsliste

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi har midlertidigt ændret vores åbningstider og sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag til torsdag: 08.00-16.30

Fredag: 08.00-16.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.