• Samfundsansvar

Hvad er vores fossilstrategi?

I 2021 besluttede AP Pension, at investeringsporteføljen skal være klimaneutral senest i 2050. Vejen imod en klimaneutral portefølje har bl.a. medført en opdateret tilgang til AP Pensions investeringer i den fossile sektor. De skærpede eksklusionskriterier indenfor den fossile sektor skal ses som en naturlig forlængelse af vores efterlevelse af Parisaftalen og bæredygtig ageren.

Fossile eksklusionskriterier

Den fossile strategi bygger på fastsatte kvantitative eksklusionskriterier indenfor kul, forsyning, tjæresand samt olie og gas, men vi har som en del af vores frasalgsstrategi også valgt at tage udgangspunkt i en individuel og holistisk analyse af de selskaber indenfor forsynings- samt upstream olie- og gassektoren, som ikke fanges af de kvantitative kriterier.


Strategi og fokuseret indsats overfor banker med fossile forretningsaktiviteter

AP Pension investerer fortsat indirekte i fossile selskaber via vores investeringer i banker, som indtil videre fortsætter med at levere finansielle ydelser til fossile selskaber, der ikke lever op til Parisaftalen.


Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.