• CSR

En god firmapensionsordning

Se, hvad I med fordel kan overveje, når I indgår en pensionsaftale

  • Hvor meget skal jeres medarbejdere spare op?
  • Tag ansvar for medarbejderne med gode forsikringer
  • En pensionsordning skal passe til livet
Hvor meget skal jeres medarbejdere spare op?

Indbetalingen til medarbejdernes pension varierer fra virksomhed til virksomhed. Typisk bliver noget betalt af arbejdsgiveren, mens medarbejderen selv betaler resten, som bliver trukket fra lønnen før skat.  

For medarbejdergrupper på overenskomst er pensionsbidraget allerede fastsat. Det er op til jer at beslutte, om bidraget skal være på samme niveau for dem, der ikke er på overenskomst.

Hvilken forsikringspakke ønsker I?

Med gode forsikringer som en del af pensionsaftalen tager I som virksomhed ansvar for jeres medarbejdere. I sikrer, at de har et økonomisk sikkerhedsnet, der griber dem og deres familier, hvis sygdom, død eller ulykke pludselig rammer.

Det er op til jer, at beslutte, hvor fintmasket sikkerhedsnettet som udgangspunkt skal være. I vælger en basisdækning, og den enkelte medarbejder kan så vælge at skrue op (og i nogle tilfælde ned) efter behov.

AP Pension anbefaler, at alle medarbejdere som udgangspunkt er dækket ved tab af erhvervsevne, kritisk sygdom og død.

Hvilken investeringsfrihed vil I tilbyde medarbejderne?

Det kan betyde flere hundrede tusinde kroner for hver af jeres medarbejdere, om de over tid får gode afkast eller ej. Og valg af investeringer kan spille en stor rolle for afkastet. Typisk vil markedsrente over tid give det højeste afkast, men for dem, som ønsker større tryghed, er gennemsnitsrente en god løsning.  

I kan overveje, om I vil tilbyde jeres medarbejdere frit valg på alle hylder, eller om I vil ”låse” en del af deres opsparing til en relativt sikker investeringsprofil med lav risiko.

Nogle medarbejdere vil gerne tage en større risiko med deres pension, mens andre ønsker en lav risiko. AP Pension anbefaler derfor, at I tilbyder medarbejderne størst mulig fleksibilitet.

Hvordan skal medarbejderne have adgang til rådgivning?

En pensionsordning er dynamisk og bør tilpasses undervejs i arbejdslivet. Fx kan der være gode grunde til at skrue op for sine forsikringsdækninger i de år, hvor det vil være hårdest for familien at miste en indtægt.

AP Pension anbefaler, at medarbejderne gennemgår deres ordning med en rådgiver mindst hvert femte år – og oftere, hvis der sker større ændringer i privatlivet. Rådgivningerne kan i nogle tilfælde være i form af et fysisk møde og i andre tilfælde foregå online. I AP Pension får alle nye kunder automatisk tilbudt en samtale.

Hvilke øvrige tiltag vil I gerne tilbyde i ordningen?

Måske vil I tilbyde medarbejdere over 60 år muligheden for at gå på nedsat tid med fuldt pensionsbidrag. Det kan også være, at I som en del af pensionsordningen vil have en sundhedsforsikring, så jeres medarbejdere kan komme hurtigere igennem perioder med skavanker eller alvorlig sygdom.

AP Pension anbefaler, at I tilbyder en sundhedsforsikring, fordi det er en fordel for både medarbejder og virksomhed med hurtig og effektiv behandling af sygdom.

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.Vi sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage mellem klokken 8.00 og 17.00.

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.