• Samfundsansvar

Kickstart din karriere som finanselev hos AP Pension

Kunne du godt tænke dig en karriere inden for forsikring og pension? Så kan du overveje at blive finanselev. Det er en uddannelse, som kan åbne døre til mange muligheder i en branche, der gennemgår mange forandringer i disse år og er ved at ruste sig til fremtidens marked.

Uddannelse og erhvervserfaring i samme pakke

Finanselevuddannelsen er et toårigt forløb, hvor du veksler mellem perioder hos os og undervisningsmoduler på skolen. Med den kombination skal du ikke bare nøjes med at høre teorien på skolebænken – du kan prøve kræfter med din nye viden, når du er hos os.

Du får en god introduktion til AP Pension, og hvordan vores organisation fungerer. Gennem din elevtid skifter du mellem flere afdelinger i vores kundevendte funktioner. Er der nogle områder, der særligt interesserer dig, så kan du også prøve kræfter med dem.

Du vil få al den sparring og hjælp, du har brug for undervejs. Du vil blandt andet løbende mødes med en fra vores HR-afdeling, og du får tilknyttet en mentor i hver afdeling, så du har en at tale opgaver og din personlige udvikling med. 

Vi mener, at din elevtid bliver bedst, hvis du får mulighed for at deltage i så mange arbejdsopgaver som muligt. Derfor vil du opleve en afvekslende hverdag, som giver dig bred erfaring inden for finansielle forhold, rådgivning, kundeservice og administration. Du vil hurtigt få ansvar for at løse dine egne opgaver og vil indgå på lige fod med dine kollegaer i afdelingen.


"Koblingen mellem teori og praksis giver en helt anden helhedsfornemmelse. Og så er det fedt at være omgivet af fageksperter på arbejdspladsen, som har en dyb og unik viden, jeg kan bruge som supplement til uddannelsesforløbet."

Anders Dahl Kjeldsen, kunderådgiver (tidligere finanselev)

Praktisk om uddannelsen

Uddannelsen foregår i København på henholdsvis en handelsskole og Forsikringsakademiet sammen med finanselever fra andre finansielle virksomheder. Uddannelsesforløbet består af fire semestre med hvert sit fokus:

Uddannelsens opbygning

Første semester

Et grundforløb, som giver dig bred indsigt i den finansielle sektor.

Andet semester

Specialisering inden for liv og pension.

Tredje og fjerde semester

Skift mellem specialefag inden for liv og pension, og tværfaglige fag som kommunikation, markedsforhold og juridiske aspekter i branchen.

Efter de to første semestre skal du bestå en mundtlig caseeksamen, og du afslutter uddannelsesforløbet med at skrive en projektopgave, der danner grundlag for en afsluttende mundtlig eksamen.

Læs mere om finanselevuddannelsen

Søg en elevstilling

Vi ansætter to til fire finanselever hvert år. De nye elever starter omkring den 1. september.

Hvis det lyder som noget for dig, så hold øje med appension.dk eller vores LinkedIn-profil omkring årsskiftet, hvor vi slår de nye stillinger som finanselever op.

Du kan søge, hvis du har en af følgende uddannelser:

  • HHX
  • STX
  • HF
  • EUX

Kontakt os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål til elev- eller studiestillinger hos os, er du velkommen til at skrive til os.

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.