• CSR

Kickstart din karriere som finanselev hos AP Pension

Som finanselev i AP Pension får du mulighed for at prøve kræfter med forsikring og pension. Du vil stifte bekendtskab med vores mange forskellige forretningsområder og få en bred forståelse af dit fagområde.  Det er en uddannelse, som kan åbne døre til mange muligheder i en branche under forandring.

Uddannelse og erhvervserfaring i samme pakke

Finanselevuddannelse er et toårigt forløb. Du veksler mellem lærerige perioder her i AP Pension og undervisningsmoduler på skolen. Du har således rig mulighed for i praksis at prøve kræfter med de ting du lærer på skolen.

Du får en god introduktion til AP Pension og hvordan vores organisationen fungerer. Gennem din elevtid roterer du mellem flere afdelinger i vores kundevendte funktioner, som du i et vist omfang har mulighed for at præge, så du prøver kræfter med de områder, som interesserer dig.

Undervejs har du løbende sparring med HR, for at sikre at forløbet lever op til dine og vores forventninger. Du får ligeledes tilknyttet en mentor i hver afdeling til sparring og dialog om opgaver og din personlige udvikling. 

Vi mener, at din elevtid bliver bedst, hvis du får mulighed for at deltage i så mange arbejdsopgaver som muligt. Derfor vil du opleve en varieret hverdag, som giver dig bred erfaring indenfor finansielle forhold, rådgivning, kundeservice og administration. Du vil hurtigt få ansvaret for at løse dine egne opgaver, og vil indgå på lige fod med dine kollegaer i afdelingen.


Koblingen mellem teori og praksis giver en helt anden helhedsfornemmelse. Og så er det fedt at være omgivet af fageksperter på arbejdspladsen, som har en dyb og unik viden, jeg kan bruge som supplement til uddannelsesforløbet.

Anders Dahl Kjeldsen - Finanselev


Praktisk om uddannelsen

Uddannelsen foregår i København på henholdsvis en handelsskole og på Forsikringsakademiet sammen med andre finanselever fra finansielle virksomheder. Uddannelsesforløbet består af fire semestre med hvert sit fokus:

  • 1. semester – Et grundforløb, som giver dig bred indsigt i den finansielle sektor
  • 2. semester – Specialiserer du dig indenfor liv og pension.
  • 3. og 4. semester – Skifter du mellem specialefag indenfor liv og pension, som går dybere end på 2. semester, og tværfaglige fag, som kommunikation, digital adfærd, markedsforhold og juridiske aspekter i branchen.

Efter de to første semestre skal du bestå en mundtlig caseeksamen og du afslutter hele uddannelsesforløbet med at skrive en projektopgave, der danner grundlag for en afsluttende mundtlig eksamen.

Du kan læse mere om finanselevuddannelsen på Forsikringsakademiets hjemmeside her

Søg en elevstilling

I AP Pension ansætter vi to til fire finanselever hvert år. De nye elever starter omkring den 1. september.

Hvis du tror, at finanselev kunne være noget for dig, så hold øje med vores hjemmeside eller vores LinkedIn-profil omkring årsskiftet, hvor de nye stillinger som finanselever bliver slået op.

Du kan søge hvis, du har en af følgende uddannelser:

  • HHX
  • STX
  • HF
  • EUX

Se ledige stillinger

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi har midlertidigt ændret vores åbningstider og sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag til torsdag: 08.00-16.30

Fredag: 08.00-16.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.