• CSR

Støt FN's verdensmål og klimaet med pensionen

AP Bæredygtig er AP Pensions bæredygtige produktlinje, hvor vi investerer din pension med særlig omtanke for den verden, vi lever i.

Det får du med AP Bæredygtig

  • Fuld produktlinje for bæredygtige pensioner i markedsrente
  • Investeringer, der i særlig grad støtter Parisaftalen og et eller flere af FN’s verdensmål
  • Ansvarlige investeringer og aktivt ejerskab
  • Forventet konkurrencedygtigt afkast i forhold til det investeringsunivers af bæredygtige investeringer, vi kan investere i med AP Bæredygtig.

Gå til Min Pension - til dig, der vil investere i AP Bæredygtig

Har du spørgsmål om AP Bæredygtig?

Danmarks første fulde produktlinje for bæredygtige pensioner i markedsrente

Som det første pensionsselskab i Danmark lancerede AP Pension en bæredygtig produktlinje med præcis de samme valgmuligheder, som du har i dag i vores andre markedsrenteprodukter.

Det gjorde vi, fordi vi ønsker at understøtte en bæredygtig udvikling, hvor opfyldelsen af de nulevende generationers behov ikke sker på bekostning af fremtidige generationers muligheder.

Vi havde længe screenet vores investeringer for at sikre, at vi ikke investerede i selskaber, der fx producerer klyngebomber, udvinder tjæresand eller begår gentagende overtrædelser af menneskerettighederne. Vi havde også dialog med selskaber, hvis aktiviteter ikke levevede op til vores krav, for at få dem til at ændre på tingene, og hvis det ikke lykkedes, ekskluderede vi dem i sidste ende.

Det gør vi selvfølgelig fortsat. Men med AP Bærdedygtig er vi gået skridtet videre og tilbyder en produktlinje, som bygger på et bevidst tilvalg af investeringer, der bidrager positivt til et eller flere af FN’s verdensmål, til reduktion af CO2-udledningen og til den grønne omstilling af energiproduktionen.

Læs mere om investering i AP Bæredygtig

Støtte til FN’s verdensmål og Parisaftalen

Investeringerne i AP Bæredygtig har fokus på at støtte FN’s verdensmål og Parisaftalen for verdens klima. Vi udvælger aktier, hvor en væsentlig del af omsætningen kan kobles til et af FN’s verdensmål. Dermed får du en aktiesammensætning, hvor i gennemsnit 50 procent af selskabernes omsætning direkte matcher et eller flere af FN’s verdensmål mod cirka 10 procent i et bredt, globalt aktieindeks. Og samtidig stiller vi krav om, at aktiebeholdningens CO2-aftryk skal være mindst 50 procent lavere end i en tilsvarende bred, global aktieinvestering.

AP Bæredygtig investerer også i såkaldte ”green bonds”, som finansierer grønne projekter, der bidrager positivt til klima og miljø og i en række alternative investeringer som fx havvindmøller, landvindmøller og solceller, der understøtter en bæredygtig omstilling af energiforbruget.  

Læs mere om FN’s verdensmål

Læs mere om Parisaftalen

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.Vi sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage mellem klokken 8.00 og 17.00.

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.