• Samfundsansvar

Pensionsberegner: Se, om du sparer nok op

Ved du, hvor stor din pensionsopsparing bør være, når du går på pension? Hvor meget din indtægt bør være om måneden? Eller hvad konsekvensen for din opsparing kan være ved f.eks. at gå på barsel? Læs med og find ud af, om du er på rette vej.

Vi ved det godt allesammen.

Det er vigtigt at spare op til livet på pension, for de fleste af os ikke vil kunne leve af offentlige ydelser alene. Og som nation er vi gode til at spare op, da det ofte sker automatisk gennem vores arbejde.

Men de færreste ved, hvor stor en formue, de egentlig bør samle sammen til den dag, de går på pension. Vi kan godt afsløre, at beløbet ikke er ens for alle, men anbefalingen er den samme.

Lad os starte med at se på, hvor meget du bør spare op. Og derefter beregne, om du er godt på vej.

Så meget bør du spare op til pension

Opsparing til pension består af selve pensionsopsparingen, men også af opsparing i frie midler og eventuelt den opsparing, der står som en del af et hus eller et sommerhus. Det tager vi selvfølgelig hensyn til ved personlig rådgivning.

 

Når du går på pension, anbefaler vi en samlet indtægt, som svarer til 80 procent af indtægten før pensionen inklusive folkepensionens grundbeløb og ATP.

Vi anbefaler 80 procent, fordi skatten f.eks. er lidt lavere på pension uden AM-bidrag. Samtidig falder dine månedlige udgifter, da du ikke længere betaler til pension, a-kasse, transport og lignende.

Herunder kan du se, hvad der skal til for at nå de 80 procent. 

Anbefaling til pensionsopsparing

Anberaling til pensionsopsparing.jpg

Forudsætning: Vi har forudsat en realrente efter pension på 2,0 procent før PAL-skat, at du modtager ATP og folkepensionens grundbeløb, og at du går på pension som 69-årig. Vi har regnet med levetidsforudsætninger, som er gældende for en person, der er 69 år og går på pension i 2021.  

Hvis du gerne vil optimere din pensionsopsparing, kan det i øvrigt være en fordel at samle din pension hos én pensionsudbyder, da det typisk betyder lavere omkostninger og et bedre overblik.

Hurtig beregning: Sparer du nok op til at leve godt?

Nu ved du, hvor stor din opsparing bør være, når du går på pension. Men spørgsmålet er, om du er på rette vej. Det kan du heldigvis få et indtryk af ved at indtaste nogle få oplysninger i pensionsmåleren fra Forsikring & Pension.

Det er især vigtigt at være opmærksom på, at orlov eller barsler kan reducere pensionsformuen betydeligt. Du kan se i beregneren, hvor meget. Det er derfor en god ide at spare lidt mere op i de perioder, hvor det er muligt, for at kompensere for tabet.

Billede af pensionsmåler.jpgPensionsberegner: Se, hvor meget du kan få i pension om måneden. Kilde: pensionsmaaler.dk

 

Vær opmærksom på, at beregneren ikke medregner anden opsparing ved siden af din pension. For at få et nøjagtigt billede af, hvad vi anbefaler dig at spare op, bør du booke et møde og få personlig rådgivning.

 

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag til fredag: 08.30-16.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.