• Samfundsansvar

Mellemfolkeligt Samvirke: AP Pension har færrest fossile investeringer

Kunderne i AP Pension ejer blot 0,3 procent af pensionssektorens samlede investeringer i kul, olie og gas. Det viser ny rapport.

Torsdag den 19. oktober udkom Mellemfolkeligt Samvirkes årlige rapport, som kortlægger den danske pensionssektors investeringer i fossile selskaber.

Under titlen ”Den danske pensionssektors klimasvigt”, konkluderer Mellemfolkeligt Samvirke, at ”AP Pension er den pensionskasse, der suverænt har færrest sorte investeringer.” Kortlægningen, som dækker 16 danske pensionsselskaber, viser, at AP Pension står for blot 0,3 procent af sektorens investeringer i kul, olie og gas.

- I foråret skærpede vi vores strategi overfor fossile selskaber væsentligt, og det glæder mig at se, at arbejdet har båret frugt. Vi har høje ambitioner på den bæredygtige agenda, og det synes jeg, Mellemfolkeligt Samvirkes rapport viser, at vi rent faktisk agerer efter, siger Anna Maria Fibla Møller, som er chef for ansvarlige investeringer i AP Pension.

Tidligere på året strammede AP Pension kriterierne for fossile investeringer, herunder indenfor kul, forsyning, tjæresand samt olie og gas. Stramningen betød, at AP Pension føjede 73 fossile selskaber til sin eksklusionsliste, som nu tæller 187 selskaber i alt. I alt frasolgte AP Pension aktier og erhvervsobligationer for ca. 310 millioner kroner, der ikke levede op til AP Pensions nye fossile eksklusionskriterier.

Den strammere strategi for fossile investeringer er et led i AP Pensions arbejde med at leve op til Parisaftalens mål, som også omfatter et medlemskab af klimainitiativet Paris Aligned Investment Initiative og Net Zero Investment Framework.

Som en del af disse initiativer har AP Pension forpligtet sig til at fremsætte en række mål og delmål frem mod 2050. AP Pension har blandt andet sat et mål om at reducere klimaaftrykket fra sine aktier og virksomhedsobligationer med 37 procent frem mod 2025 skal, og der skal så fastsættes nye delmål hvert femte år.

AP Pensions klimastrategi sætter også mål for investeringer, der understøtter den grønne omstilling. Disse skal udgøre 25 procent af de samlede investeringsaktiver i 2030, hvilket er et af branchens mest ambitiøse hvis ikke det mest ambitiøse mål.

Læs mere om AP Pensions:

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.