• Bæredygtighed

AP Pensions bestyrelsesformand: Jeg er stolt over vores finansielle styrke som kundeejetselskab

AP Pension står godt rustet til at fortsætte væksten og leve op til kundernes forventninger, vurderer Niels Dengsø Jensen, der er bestyrelsesformand for AP Pension.

AP Pensions bestyrelsesformand Niels Dengsø Jensen har som sin fornemmeste opgave at være med til at sikre det stærkest mulige AP Pension. Gennem sine år som bestyrelsesformand for selskabet har AP Pension blandet andet vundet markedsandele og vist sine styrker ved at købe Skandias danske forretning.

- Som bestyrelsesformand i AP Pension glæder det mig, at vi med købet af Skandia Danmark viser, at vi som et kundejet selskab har den finansielle styrke til at foretage et så vigtigt skridt for vores egne og Skandias mange kunder, fortæller bestyrelsesformand i AP Pension, Niels Dengsø Jensen, i forbindelse med AP Pensions 100 års fødselsdag.

Plads til forandring

Købet af Skandia Danmark der blev endeligt den 2. januar 2019 er et godt bevis på AP Pensions økonomiske formåen, og samtidig ligger det i naturlig forlængelse af Niels Dengsø Jensens ønske om at være med til at præge virksomheder, hvor der er ønske om forandringer.  

- Det har altid passet mig godt at komme ind i virksomheder, hvor der skal laves noget om, fortæller Niels Dengsø Jensen, der har været formand for AP Pension siden 2013.

Niels Dengsø Jensen er gårdejer og sjette generation på landejendommen Skralborg nær Viborg. Han er også formand for DLG, og det var som repræsentant for denne store andelsvirksomhed, at han blev valgt ind i bestyrelsen i 2010. Niels Dengsø Jensen er tidligere næstformand i brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer og har i en årrække været formand for staldinventar-virksomheden Jyden.

- Det er ikke så meget som landmand, jeg sidder for bordenden i AP Pensions bestyrelse. Min vigtigste kompetence er uden tvivl min erfaring med forandringsledelse, fremhæver Niels Dengsø Jensen.

- Jeg har altid været tiltalt af at prøve kræfter med noget, jeg ikke kender til, og det var da også en fuldstændig fremmed verden, jeg mødte, da jeg i sin tid kom ind i AP Pensions bestyrelse. Jeg havde en forestilling om, at branchen var noget støvet og ikke særlig markedsorienteret. Min indgangsvinkel var, at der faktisk skulle gøres en hel del i AP Pension for, at selskabet kunne fortsætte med at eksistere på langt sigt, fortæller han.

Ny agil organisation

- Som relativ ny formand var jeg med til at ændre hele vores organisatoriske setup. Da jeg kom til, var der 15 medlemmer i bestyrelsen, og selv mindre beslutninger krævede en længere proces. Større beslutninger som for eksempel akkvisitioner eller fusioner krævede, at vi skulle ud og høre hele det demokratiske bagland. Der var helt klart brug for et mere tidsvarende, agilt setup, pointerer Niels Dengsø Jensen.

Generalforsamlingen besluttede på den baggrund, at AP Pension fik en foreningsbestyrelse, der tager sig af at udforme strategien og fastlægge de overordnede retningslinjer for selskabets udvikling og ambitioner. Samtidig fik livsforsikringsselskabet en mindre bestyrelse, der tager sig af de operative, kommercielle beslutninger og fører det daglige tilsyn.

- Der er ingen tvivl om, at i den første del af min formandsperiode var ændringen af det organisatoriske setup den vigtigste beslutning, og hvis man betragter min samlede formandsperiode, så har den største beslutning helt klart været købet af Skandias danske forretning. Det er en af de største enkeltbegivenheder i AP Pensions historie, siger Niels Dengsø Jensen.

Købet af Skandia kommer kunderne til gode

Niels Dengsø Jensen vender tilbage til købet af Skandias danske forretning, et køb han selv betegner som den største beslutning i hans samlede tid som bestyrelsesformand.

- For at stå bedst muligt rustet både i dag og i årene fremover var vi i AP Pension åbne, da muligheden for at gå i dialog med Skandia Sverige om et køb af deres danske pensionsforretning meldte sig. Med købet står vi godt rustet til at møde morgendagens konkurrence, siger han og fortsætter:

- Overtagelsen af Skandia skal øge vores kritiske masse og skabe grundlag for at holde omkostningerne nede for de enkelte kunder. Vores ambition er ikke at blive landets største. Vi vil være blandt de førende spillere og have en størrelse og kritisk masse, der gør, at vi kan tilbyde kunderne høj kvalitet, som de er tilfredse med. Størrelse i sig selv er ikke et mål. Det er et middel til at kunne udvikle kvaliteten i vores tilbud til kunderne, pointerer bestyrelsesformanden.

Han gør det samtidig klart, at Skandia kommer ind i AP Pension med en lang række meget dygtige og samarbejdsorienterede medarbejdere, som kan bidrage til at skabe værdi for kunderne. Overtagelsen af Skandia ser han også som en god anledning til at udvikle AP Pension til en endnu bedre arbejdsplads.

- I AP Pension er udgangspunktetet andelsbevægelsens værdier. Det har det nu været i 100 år, og dem skal vi stå ved, men man skal ikke lukke sig om sine egne værdier. Det er vigtigt at kende værdierne og stå ved dem, men også vigtigt at kunne udvikle dem, understreger han.

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.