AP Pension udarbejder klimarapport
AP Pension ønsker i endnu højere grad at være transparente om, hvordan selskabets investeringsportefølje påvirker klimaet i forhold til udledning af drivhusgasser.
AP Pension har som det første kommercielle pensionsselskab i Danmark fået udarbejdet en klimarapport, som er i tråd med de såkaldte TCFD - Task force on Climate-related Financial Disclosures - anbefalinger. Den nye rapport er et naturligt led i arbejdet med et øget fokus på gennemsigtighed og klimavenlige investeringer.
Investeringsdirektør i AP Pension, Ralf Magnussen, ser det nye tiltag som et naturligt skridt i forhold til arbejdet med ansvarlige investeringer.
- I AP Pension sigter vi altid mod at forbedre måden, vi driver vores forretning på. Gennem det sidste år er et af de områder, vi har valgt at sætte særligt fokus på sikring af vores kunders opsparinger på en endnu mere ansvarlig måde. Helt specifikt har vi taget to skridt i forhold til en mere ansvarlig investeringsproces. Vi har øget anvendelsen af det, der kaldes for aktivt ejerskab. Og vi har øget gennemsigtigheden i forhold til vores investeringer, siger Ralf Magnussen og fortsætter:
- TCFD-rapporten betyder, at vi højner gennemsigtigheden i vores investeringsportefølje til et nyt niveau. Samtidig med at vi får en sammenhængende oplysningsramme, siger Ralf Magnussen om rapporten, der er udarbejdet af AP Pensions uafhængige rådgiver ISS-Climate, der er en del af ISS ESG.
Rapporten er baseret på en analyse af de selskaber, hvor AP Pension har stemmeretten og dermed mulighed for potentielt at afhænde sine aktier. Samlet set udgør dette investeringsunivers omkring 300 individuelle selskaber til en markedsværdi på ca. 22,3 mia. kr.
En bedre forståelse af klimaeffekten
Blandt de selskaber som offentliggøre deres CO2-udledning, og er en del af rapporten, er klimaaftrykket på AP Pensions samlede portefølje ca. 50 procent mindre end benchmark, når man måler på relativt klimaaftryk. Det skyldes, at AP Pensions samlede portefølje har en lavere investering og bedre aktieselektion i de CO2-tunge sektorer sammenlignet med benchmark og outperformer dermed signifikant.
Ca. 14 procent af energiforbruget i AP Pensions samlede portefølje er gennem grøn energi, hvilket er højere end benchmark, som ligger på 10 procent. Ifølge Ralf Magnussen skal rapporten fremadrettet sikre AP Pension en endnu bedre forståelse af klimaeffekten af de investeringer, som selskabet foretager. Ligesom det vil blive vurderet, hvordan det er foreneligt med den såkaldte Paris-aftale, der blev vedtaget ved klimatopmødet COP21 i Paris i 2015, hvor AP Pension følger principperne fra aftalen.
- Vi er meget bevidste om det ansvar, vi er blevet givet, når vi administrerer vores kunders pensionsopsparinger. Fremadrettet forventer vi, at rapporten giver os en bedre forståelse af klimaeffekten i vores investeringsportefølje, og hvordan det er foreneligt med Paris aftalen. Så længe udkommet bliver vurderet til at være attraktivt, er det vores ambition konstant at øge vores investeringer i genanvendelig energi, mens vi støtter en ansvarlig adfærd gennem de virksomheder, der er en del af vores investeringsportefølje, siger investeringsdirektøren.