• Samfundsansvar

Generelt om smerter i ryggen

Der kan være mange grunde til gener i muskler og led. Én af de væsentligste årsager er, at vi i dag ofte lever et liv med meget lidt bevægelse.

Hvorfor får vi ondt i ryggen?

Mange har i dag et stillesiddende arbejde og en travl hverdag, hvor de ikke får motioneret og bevæget sig nok. Din krop skal holde i mange år, derfor er det vigtigt at leve et aktivt og alsidigt liv, hvor muskler og led bliver brugt og bevæget hver dag.

Træn ryggen og forebyg smerter

Forskning viser, at det at være fysisk aktiv og få bevæget sig har en positiv virkning og kan have en forebyggende effekt på rygsmerter1.

Det kan være vanskeligt at bevæge sig, når man har ondt, og mange tror fejlagtigt, at kroppen skal holdes i ro, når det gør ondt. Men almindelig bevægelse vil normalt reducere dine muskel- og ledsmerter, og i de fleste tilfælde, vil det være en god ide at genoptage dine normale aktiviteter og dit arbejde så hurtigt som muligt. Tal altid med din læge eller en fagperson, hvis du er i tvivl om, hvornår du skal begynde med hårdt fysisk arbejde og træning2.

"Ondt i ryggen" rammer de fleste af os

Hvert år oplever 35 % af alle danskere at have ondt i ryggen, og ca. 880.000 er meget generet af smerter3. Rygsmerter og rygsygdomme er samtidig en af de hyppigste årsager til nedsat arbejdsevne i Danmark. 13 % af langvarige sygemeldinger skyldes rygsygdom eller smertelidelser4.

Mange ryggener kan tilskrives en livsstil med lidt eller ingen motion, inaktivitet og stillesiddende arbejde. Alt tyder på, at almindelig aktivitet i hverdagen, regelmæssig træning og motion 2-4 timer om ugen er godt for ryggen, da regelmæssig motion giver stærkere knogler og muskler, og fysisk aktivitet holder kroppen smidig.

1Kilde: http://www.arbejdsmiljoviden.dk
2Kilde: https://fysio.dk
3Kilde: https://fysio.dk
4Kilde: Københavns Universitet: Rygsiden

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag til fredag: 08.30-16.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.