• Samfundsansvar

Støt FN's verdensmål og klimaet med pensionen

AP Bæredygtig er AP Pensions bæredygtige produktlinje, hvor vi investerer din pension med særlig omtanke for den verden, vi lever i.

Det får du med AP Bæredygtig

  • En pensionsopsparing, der i særlig grad bidrager til FN’s verdensmål om en bæredygtig udvikling.
  • En pensionsopsparing, hvor du kan lade AP Pension stå for forvaltningen af investeringer med et bæredygtigt fokus.
  • Valget mellem en automatisk nedtrapning af risikoen, jo ældre du bliver, eller faste profiler, hvor du selv kan justere risikoen.

Gå til Min Pension - til dig, der vil investere i AP Bæredygtig

Har du spørgsmål om AP Bæredygtig?

AP Pension har gjort det muligt for dig at investere din pension med bæredygtig omtanke.

Når du investerer din pension i AP Bæredygtig, vælger du investeringer, der bidrager til et eller flere af FN’s verdensmål. Valget om at spare op i AP Bæredygtig handler for mange om, at man ønsker at gøre en forskel med sine pensionspenge ved at investere i en mere bæredygtig fremtid.

Investeringer i AP Bæredygtig

Vi har nøje udvalgt investeringerne blandt aktier, obligationer og reale aktiver. De understøtter en lang række af FN’s verdensmål, og AP Bæredygtig er derfor mere end blot et klimaprodukt.

Aktier

Aktierne udvælges blandt store og små internationale og nationale selskaber, der alle bidrager til et eller flere af FN’s 17 verdensmål. Selskaberne i aktieporteføljen har i gennemsnit 40 til 60 procent af deres omsætning fra aktiviteter forbundet med FN's verdensmål mod cirka 10 procent i en almindelig, global investeringsfond. Virksomhederne bidrager blandt andet til aktiviteter som bæredygtig miljøteknologi, sundhed eller rent vand.

Obligationer

Vi investerer i bæredygtige obligationer, som er udstedt af stater, internationale institutioner og danske realkreditinstitutter. De bæredygtige obligationer finansierer projekter, som bidrager til et eller flere af FN’s verdensmål. Det er primært grønne projekter indenfor bæredygtigt byggeri, vedvarende energi, ren transport eller tilpasning til klimaforandringer. Endvidere er der obligationer som finansierer projekter med fokus på sociale aspekter, som sundhed og fattigdom.

Reale aktiver

Der investeres i tre typer af såkaldte reale aktiver:

  • Vedvarende energi: Det vil sige landvindmøller, solceller mv., som understøtter en bæredygtig udvikling af vores energiforbrug og direkte understøtter Parisaftalen.

  • Danske ejendomme: Nye investeringer i danske ejendomme vil fremover være i byggeri, som er certificeret bæredygtigt i AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme. I eksisterende ejendomme vil vi arbejde med forbedringer, som kan nedbringe energiforbruget, ligesom vi ser ind i mulighederne for at certificere eksisterende ejendomme.
    Læs mere om ejendomsinvesteringerne i AP Bæredygtig

  • Skov: Det er vores mål, at alle skovinvesteringer er certificerede i henhold til kriterierne fra FSC eller PEFC, for at sikre en vis minimumsstandard for bæredygtighed. I dag er størstedelen af porteføljen certificeret, og der er en igangværende proces for at få certificeringen for den resterende del på plads.

Beholdningsliste

Læs mere om FN’s verdensmål

Læs mere om Parisaftalen

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.