• Samfundsansvar

AP Bæredygtigs afkast med helt i top i sine fire første år

I sommeren 2019 lancerede AP Pension investeringslinjen, AP Bæredygtig, og siden da har den markeret sig flot med sine afkast. For gennem sine fire første år har AP Bæredygtig leveret afkast, der er med helt i top, når det kommer til afkast blandt de kommercielle selskaber

Siden AP Pension i sommeren 2019 lancerede investeringslinjen, AP Bæredygtig, har den været med til at levere flotte afkast til de kunder, som investerer dele af deres pension i linjen, der gennem sine investeringer støtter en lang række af FN’s verdensmål.

For siden introduktionen har AP Bæredygtig nemlig leveret nogle afkast, der er med helt i top, når der sammenlignes med investeringslinjer blandt de kommercielle selskaber*, når drejer sig om kunder med henholdsvis 10, 20 og 30 år til pension, når vi måler i perioden fra 1. juli 2019 frem til den 31. august i år**.

AP Bæredygtig
1. juli 2019 - 30. september 2023 Afkast Placering
10 år til pension 4,8 % 2 ud af 7
20 år til pension 6,5 % 2 ud af 7
30 år til pension 7,4 % 1 ud af 7

Tabellen viser det samlede afkast for AP Bæredygtig i perioden fra den 1. juli 2019 til den 30. september 2023 for kunder med ti, 20 og 30 år til pension. Samt, hvordan AP Bæredygtig placerer sig blandt de selskaber, der indgår i sammenligningen. Afkastet er før pensionsafkastskat.

Selvom fire år stadig er en kort tidshorisont, når det kommer til pensionsselskabers investeringer, så er AP Pensions viceinvesteringsdirektør, Morten Hemmingsen, naturligvis tilfreds med, at AP Bæredygtig har præsteret så godt, som det er tilfældet, hvor afkastet også har overgået AP Active.

- Det er meget tilfredsstillende, at AP Bæredygtig har leveret så flotte afkast over en periode, der nærmer sig fem år. Skeptikere mente ellers, det ville blive svært med et snævert investeringsunivers. Men vores data begynder at give belæg for vores tese om, at højere kvalitet af investeringsmulighederne, i AP Bæredygtigs investeringsunivers, kompenserer for det snævrere univers, siger Morten Hemmingsen, der samtidig forklarer, hvor linjen har sine primære investeringer:

- AP Bæredygtig har store investeringer inden for bæredygtig energi – sol og vind og i energieffektive danske ejendomme. Men via aktieporteføljen har den også en bred eksponering til FN’s verdensmål.

Mere end klima

Da de konkrete investeringer i AP Bæredygtig netop er særligt udvalgt til at have reel indflydelse på FN’s verdensmål, og de enkelte aktier, obligationer og alternative investeringer direkte kan henføres til et eller flere af verdensmålene, så giver det et smallere investeringsunivers, end det er tilfældet med AP Pensions traditionelle investeringsprodukt, AP Active.

- Hvor visse konkurrenters klimaprodukter har et mere snævert fokus på f.eks. klima, så har AP Bæredygtig en bredere profil, der er målrettet en bred vifte af FN’s verdensmål. Men da der er særlige krav til de investeringer, som kan indgå i AP Bæredygtig, er der et snævrere investeringsunivers end i de traditionelle investeringsprodukter. Derfor giver det også fin mening at sprede sin pensionsopsparing på både AP Active og AP Bæredygtig. Vores anbefaling er, at vores kunder investerer 1/3 i AP Bæredygtig og 2/3 i AP Active. Det er værd at huske på, at AP Active også har et lavt CO2-aftryk i forhold til lignende produkter i markedet, siger viceinvesteringsdirektøren.

Du kan læse mere om AP Bæredygtig her

  • *Kommercielle selskaber, der indgår i sammenligningen, er Danica Pension, PFA Pension, Nordea Pension, Sampension og Velliv. Udover de nævnte selskaber her, så tæller vi også vores egen investeringslinje AP Active med i sammenligningen.
  • **Der sammenlignes med de øvrige selskabers konventionelle livscyklus produkter, som er de produkter, der har eksisteret i hele sammenligningsperioden.

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.