• Bæredygtighed

Sådan vælger virksomhederne deres delegerede i 2022

Som kunde i AP Pension har du en stemme i kundedemokratiet. Hvis du arbejder i en virksomhed, hvor mindst fem medarbejdere har pension i et selskab i AP Pension-koncernen, har jeres delegerede din stemme med på generalforsamlingen.

I AP Pension vægter vi kundedemokratiet højt. Sådan har det været i over 100 år – og sådan er det i dag. I praksis er det de delegerede, der repræsenterer alle kunderne og kan stemme på den årlige generalforsamling. Det er i jeres virksomhed, at I beslutter, hvem der i år skal være jeres delegerede.

Det er kun de delegerede, der kan stemme på generalforsamlingen. Virksomheder med mindst fem medarbejdere omfattet af en aftale i et selskab i AP Pension-koncernen står selv for at vælge deres delegerede.

Et valg i to grupper

I praksis skal I i virksomheden vælge delegerede i to valggrupper: A1, som repræsenterer arbejdsgiverne, og B1, som repræsenterer medarbejderne. Hvordan valget foregår, er helt op til jer i virksomheden.

Fristen for at tilmelde delegerede er den 17. februar 2022 – og den pensionsansvarlige eller kontaktpersonen i jeres virksomhed har fået direkte besked med praktisk information om valget.

Er du en af vores kunder, som ikke arbejder i en virksomhed med mindst fem medarbejdere? Så kan du selv opstille som kandidat til valget af delegerede.  

Læs mere om valget af delegerede

AP Pension holder generalforsamling den 5. april

Foreningen AP Pension f.m.b.a.holder ordinær generalforsamling tirsdag den 5. april 2022 klokken 10.00 på Radisson Blu Hotel i Aarhus.

Delegeretmøder 2022

AP Pension holder vanligt møder for delegerede hvert år i marts. I år planlægger vi møder for delegerede torsdag den 3. marts kl. 12.00 i København og fredag den 4. marts kl. 9.00 i Aarhus.

Tegnefilm: Kundedemokratiet på tre minutter

Her kan du på få minutter få overblik over kundedemokratiet i AP Pension:

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.