• Samfundsansvar

Sådan kan en rådgivningssamtale gøre en forskel for dig

Hvornår har du sidst tjekket din pension? Ved at tjekke din ordning på Min Pension eller booke et møde med en rådgiver kan du sikre, at din pensionsordning ikke lever sit eget liv, men at den er tilpasset dine behov. Læs her, hvordan en pensionsrådgiver måske kan gøre en forskel for din pensionsordning.

Pension er ikke altid det, som fylder mest i danskernes hverdag. Men med et ”ja tak” til at få tjekket din pensionsordning hos en pensionsrådgiver, kan du f.eks. finde ud af, hvor meget du har at leve af, når du går på pension, hvilken investeringsform og risiko du har, og du kan finde ud af, om dine forsikringer passer til dine behov.

- Hvis du vil have overblik over alle dine pensionsordninger er pensionsinfo.dk et godt sted at starte. Hvis du derimod gerne vil have et bedre indblik eller ønsker at justere din pensionsordning, så anbefaler vi, at du booker en rådgivning. Med en rådgivning kan du få et dybere indblik i din pensionsordning, fortæller chefrådgiver i AP Pension Bahri Mizrak og fortsætter:

- Grundlæggende er vores opgave som pensionsrådgivere at hjælpe dig på vej mod en god opsparing, og her kan de små justeringer gøre en forskel.  Vi kan f.eks. se på, om der er behov for at justere eller optimere din ordning og derefter se, hvad det betyder for din økonomi her og nu, siger Bahri Mizrak.

Her bør du søge rådgivning

Du kan få mange nyttige informationer ved at logge på Min Pension. Her kan du f.eks. se størrelsen af din opsparing, dine dækninger, afkast og investeringsvalg. Har du spørgsmål, er vores Kundecenter også parat til at hjælpe på telefon og e-mail.

Ifølge Bahri Mizrak er der dog situationer, hvor personlig rådgivning er særlig relevant, fordi det handler om at skræddersy din pensionsordning til dine ønsker og behov. Det kan f.eks. være:

  • Hvis du skal tilpasse din pensionsordning til din livssituation, f.eks. i forbindelse med at du får børn, køber bolig, skifter job, bliver syg
  • Når du begynder at overveje din tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet
  • Hvis du er i tvivl, om dit investeringsvalg passer til den risiko, du ønsker at tage
  • At du ønsker at vide, om det kan betale sig at samle dine pensionsordninger
  • Hvis du vil sikre, at dine forsikringer matcher dit behov.

- I AP Pension er vores slogan din pension - vores ansvar, og det betyder for mig som pensionsrådgiver, at jeg sammen med kunden finder frem til hans eller hendes behov, så pensionsordningen også afspejler det, forklarer Bahri Mizrak og fortsætter:

- Som pensionsrådgivere har vi et ansvar for, at kundernes pension bliver varetaget på bedste vis. AP Pension er et uafhængigt pensionsselskab, som er ejet af kunderne. Derfor kan vi tilbyde uafhængig og ærlig rådgivning, som tager udgangspunkt i den enkeltes livssituation.

Planlæg din økonomi i god tid

For at have mest muligt, når pensionstilværelsen starter, råder vi dig til i god tid, inden tiden på arbejdsmarkedet er slut, at tage et kig på din pensionsordning. Derfor tilbyder vi 58+ seminar, som vores teamleder for privat- og seniorrådgivning, Michael Pierre Nielsen, står for.

- Vi opfordrer dig som kunde til at planlægge din økonomi i god tid, inden du stopper på arbejdsmarkedet, så du som pensionist kan have en god økonomi. Derfor holder vi blandt andet rådgivningsseminarer, som vi kalder 58+ seminar, siger Michael Pierre Nielsen og uddyber:

- 58+ seminarerne er et gratis tilbud, du som kunde får, fra du fylder 58 år. Her sætter vi fokus på de forhold, der er vigtige, når du skal planlægge din økonomi, så du bedst muligt kan leve det liv, du ønsker, når du går på pension. Hvis du er i målgruppen til seniorrådgivning, så kan du holde øje på appension.dk/58, hvor vi offentliggør dato og adresser for vores seks-otte årlige seniorseminarer, når corona-situationen igen tillader det, forklarer Michael Pierre Nielsen.

Sådan kontakter du os

Du kan kontakte vores Kundecenter alle hverdage fra kl. 08.00-17.00 på 3916 5000 eller via vores sikre kontaktformular, som du finder på appension.dk/kontakt under ”Skriv til os”.

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.