• Samfundsansvar

Valg i AP Pension: Nu skal kandidaterne findes

Når du er kunde i AP Pension, ejer du selskabet sammen med alle vores andre kunder. Derfor kan du også bruge din indflydelse i fællesskabet. Se, hvordan du kan opstille kandidat til årets valg af delegerede.

I AP Pension vægter vi kundedemokratiet højt. Sådan har det været i 100 år – og sådan er det i dag. I praksis er det de delegerede, der repræsenterer alle kunderne og kan stemme på den årlige generalforsamling.

Alle kunder kan deltage på generalforsamlingen, men kun de delegerede kan stemme. 

Som kunde kan du være med til at vælge de delegerede. Og det er nu, de første vigtige trin frem mod valget bliver taget.

Hvilken gruppe er du i?

Virksomheder med mindst fem medarbejdere, der har en aftale med et AP Pension-selskab, står selv for at vælge deres delegerede. Disse virksomheder har fået direkte besked om praktikken i forbindelse med valget.

Øvrige kunder kan nu og frem til den 30. januar 2019 opstille deres egen kandidat til valget. Du kan som kunde i et AP Pension-selskab opstille en kandidat (eller selv stille op), hvis du passer ind i nedenstående:

Valggruppe B2:

  • Du arbejder i en virksomhed med højst fire medarbejdere på pensionsaftalen.
  • Du indbetaler privat til pensionsopsparing.
  • Du har en ordning, som du ikke indbetaler til.

Valggruppe B3:

  • Du modtager en udbetaling på grund af sygdom.
  • Du er pensionist.

Kunder med forsikringsdækning uden opsparing, ægtefælle- og børnepensionister kan ikke deltage i valget af delegerede.

Sådan gør du

Fra den 14. januar og frem til den 30. januar 2019 kan du opstille en kandidat via AP Pensions valgportal, som du logger ind på. Du kan kun opstille én kandidat, og du må naturligvis gerne opstille dig selv.

Hvad sker der efter opstillingen?

Når opstillingsperioden er slut, vil alle kandidater blive bedt om at bekræfte deres opstilling. Det gør de i praksis ved at oprette en profil. Profilen bliver efterfølgende tilgængelig på valgportalen for alle kunder i valggruppen, så de kan stemme på en kandidat. Kunder i valggruppen skal logge ind for at se profilerne.

Herefter er det tid at vælge de delegerede.

Læs mere om valget af delegerede

AP Pension holder generalforsamling den 9. april i København

Foreningen AP Pension f.m.b.a. holder ordinær generalforsamling tirsdag den 9. april 2019 klokken 10.00 på Radisson Blu Hotel, Amager Boulevard 70, 2300 København S.

Alle kunder i AP Pension kan deltage i den årlige generalforsamling, og vi åbner for tilmelding til generalforsamlingen i marts. Følg med i AP Update eller på appension.dk, hvor vi skriver, når der åbnes for tilmelding.

Tegnefilm: Kundedemokratiet på tre minutter

Her kan du på få minutter få overblik over kundedemokratiet i AP Pension: 

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.