• Samfundsansvar

Valg i AP Pension: Nu kan du stemme

Hvem skal repræsentere kunderne, når AP Pension holder generalforsamling i april? Kandidaterne er fundet, og nu er det blevet tid til at vælge de delegerede i valggruppe B3.

Når du er kunde i AP Pension, ejer du selskabet sammen med alle de andre kunder. Derfor kan du også bruge din indflydelse i fællesskabet.

I praksis er det de delegerede, der repræsenterer alle kunderne og kan stemme på den årlige generalforsamling. Alle kunder kan deltage på generalforsamlingen, men kun de delegerede kan stemme. Og nu er valget af delegerede i gang.

I valggruppe B2 stillede 24 kandidater op til valget, men da denne valggruppe har ret til 93 delegerede, er der ikke behov for at stemme på kandidaterne. Alle 24 kandidater bliver delegerede.

I valggruppe B3 stillede 65 kandidater op, og her kan der i år vælges 39 delegerede. Medlemmer i valggruppe B3 skal derfor stemme på de kandidater, som de ønsker, skal være delegerede. Valggruppe B2 kan ikke stemme på kandidater i valggruppe B3.

Hvilken gruppe er du i?

Valggruppe B2:

  • Du arbejder i en virksomhed med højst fire medarbejdere omfattet af pensionsaftale.
  • Du indbetaler privat til pensionsopsparing.
  • Du har en ordning, som du ikke indbetaler til.

Valggruppe B3:

  • Du modtager en udbetaling på grund af sygdom.
  • Du er pensionist.

Hvis du arbejder i en virksomhed med mindst fem medarbejdere omfattet af aftalen med AP Pension, er det op til din virksomhed, hvordan I afvikler valget.

Kunder med forsikringsdækning uden opsparing, ægtefælle- og børnepensionister kan ikke deltage i valget af delegerede.

Læs mere om valget af delegerede

Sådan stemmer du

Fra 19. februar og frem til 5. marts 2019 kan du – hvis du er medlem af valggruppe B3 – stemme på din foretrukne kandidat i valggruppen. Log ind på AP Pensions valgportal.

På portalen kan du læse mere om de enkelte kandidater. Stem på din foretrukne kandidat.

Gå til valgportalen

Hvad sker der, når de delegerede er valgt?

Når de delegerede i B3 er valgt, skal de delegerede i valggruppe B1, B2 og B3 tildeles stemmer. Når det bliver tid, skriver vi en artikel, om hvordan du kan tildele din stemme til den delegerede, der skal repræsenterer dig på generalforsamlingen. Du kan tildele din stemme til en delegeret i enten valggruppe B1, B2 eller B3. Følg med her på appension.dk, hvor vi løbende orienterer om valget.

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.