• Samfundsansvar

AP Pension fortsætter takterne med gode afkast

En god start på aktiemarkedet i årets første to måneder betyder, at AP Pensions afkast for 2019 har indhentet det tabte for 2018.

Aktiemarkedet er kommet stærkt fra start i årets første måneder af 2019. Den gode begyndelse betyder, at det tabte afkast fra 2018 er så godt som indhentet.

En kunde med AP Active og 20 år til pension har således fået et afkast på 7,2 procent i årets to første måneder mod et tab på 4,9 procent i hele 2018. På tværs af AP Pensions produkter i årets første to måneder lå afkastet mellem 0,2 procent og 8,3 procent.

Årsagerne til det høje afkast i årets første måneder er ifølge investeringsdirektør i AP Pension, Ralf Magnussen, blandt andet, at AP Pensions aktieportefølje i januar og februar er steget med 10,9 procent, og kreditobligationerne har givet et afkast på 3,9 procent.

- Der har været en positiv stemning på de finansielle markeder i januar og februar, selvom der f.eks. stadig mangler afklaring omkring store politiske udfordringer som Brexit og forhandlingerne om en handelsaftale mellem USA og Kina, siger Ralf Magnussen.

- Årsagen er især forankret i udviklingen i USA, hvor centralbanken har nedtonet behovet for yderligere renteforhøjelser. Samtidig har de amerikanske selskaber leveret fornuftige resultater i fjerde kvartal 2018, siger han.

Selv om aktieåret er kommet godt fra start, så mener Ralf Magnussen dog ikke, at det er ensbetydende med, at det fortsætter i samme takt resten af året.

- Jeg forventer, at vi kommer ud af året med positive afkast, men det kommer næppe til at fortsætte på det niveau, som vi har set i årets første to måneder, siger investeringsdirektøren.

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.