• Samfundsansvar

Overskud er noget, vi deler

AP Pension er ejet af kunderne. Så det er kun naturligt og fair, at vi har en bonusmodel, hvor vi giver en del af overskuddet tilbage til dig og vores andre pensionskunders opsparinger*.

I år tildeler vi ca. 280 mio. kr. i AP Loyalitetsbonus, som vi kalder det. Det er bare en af dine fordele ved at være kunde i et kundeejet pensionsselskab.

  • Hvad er AP Loyalitetsbonus? AP Loyalitetsbonus tildeles i forhold til størrelsen af den enkelte kundes opsparing. Tildelingen sker i februar 2024 med 0,20 procent af opsparingens værdi pr. 31. december 2023. Det betyder, at for hver million kr. man har sparet op, så får man 2.000 kr. i loyalitetsbonus.
  • Hvordan bliver bonussen udbetalt? Bonussen er tænkt som en vitaminindsprøjtning til din opsparing. Så i stedet for en check, bliver bonussen en del af din opsparing og giver dig dermed flere penge over tid.
  • Hvad betyder det i kroner og øre? AP Pension indførte modellen med loyalitetsbonus i 2017, og med tildelingen for 2023 har selskabet tildelt 1,5 mia. kr. til kunderne over de seneste 7 år. Det svarer til, at en gennemsnitskunde med en pensionsopsparing på en million kroner har fået 16.000 kr. i loyalitetsbonus i alt.
  • Hvem beslutter, om der skal udbetales bonus? Som kundeejet pensionsselskab giver AP Pension en del af overskuddet tilbage til kunderne, når bestyrelsen vurderer, at det økonomiske råderum tillader det.

  • Hvordan tildeles AP Loyalitetsbonus? Kunderne får tildelt AP Loyalitetsbonus som en andel af deres opsparing. AP Loyalitetsbonus er betinget og frigives med en tiendedel om året. Hvis kunden forlader AP Pension inden for 1 år efter tildelingen, kan kunden derfor kun tage en tiendedel med, og ni tiendedele efterlades i AP Pension til fordeling blandt de andre kunder. Hvis kunden rejser inden for 2 år, medtager de to tiendele og så fremdeles.

  • Ringe i vandet. Vi tror, at overskud skaber ringe i vandet, når vi deler det. Overskud til os selv, til hinanden, til det nære, til de store ting – både nu og her og engang.

Vil du læse mere om AP Loyalitetsbonus?

På linket herunder kan du læse mere om og få svar på de mest stillede spørgsmål om AP Loyalitetsbonus.

Klik her for at læse mere 

 

*Enkelte kunder er omfattet af en pensionsaftale, hvor der gælder særlige regler for tildeling af AP Loyalitetsbonus. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl, om du er omfattet af særlige regler.

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.