• Bæredygtighed

Positive takter i AP Pension i første halvår 2024

Kunderne i AP Pension fik solide afkast i de første seks måneder af 2024. Indbetalingerne voksede med syv procent, og resultatet endte på et tocifret plus. Bundlinjen er påvirket positivt af den generelle udvikling på de finansielle markeder og af resultatet på syge- og ulykkesforsikringerne, hvor AP Pensions indsatser for at skabe balance nu slår igennem.

AP Pension kom ud af første halvår 2024 med et overskud på 66 millioner kroner efter skat mod 300 millioner i rekordåret 2023. Resultatet er påvirket positivt af udviklingen på finansmarkederne, vækst i indbetalingerne og af et overskud på syge- og ulykkesforsikringerne på 50 mio. kr.

- Vi er noget fra rekordåret sidste år, men vi kommer godt ud af første halvår på flere punkter. Kundernes indbetalinger voksede, og den generelle udvikling på finansmarkederne fik deres opsparinger til at vokse. Det smitter direkte af på vores indtjening, og det er samtidig positivt at se, at vores arbejde med prisstigninger, sundhedstiltag og forebyggende indsatser begynder at virke og er med til at trække SUL-resultatet op, siger administrerende direktør, Bo Normann Rasmussen.

På vej mod balance i SUL

AP Pension var blandt de første kommercielle selskaber til at gå ud og hæve priserne på forsikringspakken og har parallelt udviklet en lang række nye tiltag og indsatser til at forebygge, reducere eller helt undgå langvarigt sygefravær blandt kunderne.

- Vi ser desværre stadig for mange kunder, der bliver uarbejdsdygtige i en periode og det er stadig de stress-relaterede diagnoser, der dominerer og er i vækst. Når det er sagt, så er vi blevet bedre til at forebygge og gribe kunderne tidligt, så små problemer ikke vokser sig store. Vi er også blevet bedre til at hjælpe kunderne tilbage på arbejdsmarkedet efter sygdom. Det er noget virksomhederne og deres medarbejdere virkelig værdsætter og kvitterer for, og som gavner både kundefællesskabet i AP Pension og samfundet som helhed, siger Bo Normann Rasmussen.

Vækst i indbetalingerne trods skarp konkurrence

AP Pension oplevede en vækst i kundernes indbetalinger på syv procent i årets første seks måneder med den største vækst i engangsindbetalingerne, som typisk dækker over nye kunders overførsler af deres eksisterende pensionsopsparing.

- Firmapensionsmarkedet er præget af skarp konkurrence med høje rabatter. I det lys kan vi kun være tilfredse med, at vi er i stand til både at tiltrække nye kunder og fastholde de eksisterende, når vi genforhandler. En del af vores eksisterende kunder er ramt af konjunkturudsving og har skåret i antal medarbejdere. Det rammer de løbende indbetalinger, som vi gerne vil se vokse lidt hurtigere. Konjunkturafhængige udsving rammer lidt vilkårligt, og de kommer og går, men det ødelægger ikke det samlede positive billede, siger den administrerende direktør.

Stærke langsigtede afkast

Afkastet er den vigtigste kilde til overskud på kundernes opsparinger, og i første halvår 2024 fik kunderne fik et samlet investeringsafkast på cirka 8 mia. kr. mod cirka 8,5 mia. kr. året før.

- På trods af en korrektion midt i første halvår, endte mange kunder med at få et afkast på niveau med eller højere end det, man normalt får på et helt år. Isoleret set for de første seks måneder af 2024 ligger AP Pension i midterfeltet blandt de kommercielle selskaber, men ser man over f.eks. fem, syv eller ti år, ligger vi blandt de bedste, siger Bo Normann Rasmussen.

- I AP Bæredygtig, hvor investeringerne understøtter FN’s 17 verdensmål, var afkastet tynget af, at de grønne investeringer havde det svært. Det skyldtes dels stigende renter og dels usikkerhed om den politiske opbakning til f.eks. opsætning af nye vindmøller. Det ændrer dog ikke ved, at vi i AP Pension stadig tror på, at den grønne omstilling kommer til at ske, og at vi er på vej mod en mere bæredygtig verden. Derfor holder vi også fast i vores anbefaling til kunderne om at placere en tredjedel af pensionsindbetalingerne i AP Bæredygtig, slutter han.

Uddrag af regnskabstal for AP Pension

 

H1 2024

H1 2023

Investeringsafkast før skat (mio. kr.)

7.980

8.458

Løbende præmier inkl. SUL (mio. kr.)

5.009

4.974

Engangspræmier (mio. kr.)

4.189

3.606

SUL-resultat (mio. kr.)

50

190

Resultat efter skat (mio. kr.)

66

300

Samlet balance (mia. kr.)

186

173

 

Afkast i AP Active:

Afkast før pensionsafkastskat (PAL)

H1 2024

5 år ann.

Middel risiko, 30 år til pension

8,9 %

8,9 %

Middel risiko, 20 år til pension

8,0 %

7,7 %

Middel risiko, 10 år til pension

6,8 %

6,2 %

 

Afkast i AP Bæredygtig:

Afkast før pensionsafkastskat (PAL)

H1 2024

5 år ann.

Middel risiko, 30 år til pension

4,6 %

8,6 %

Middel risiko, 20 år til pension

4,2 %

7,7 %

Middel risiko, 10 år til pension

3,5 %

6,0 %

Kontaktinformation:

 

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.