• Samfundsansvar

Pensionstrekløver klar med milliardinvestering i miljøgenopretning

AP Pension skyder 420 mio. kr. i miljøgenopretning samt bevarelse af natur og biodiversitet.

AP Pension, Lærernes Pension og Sampension har i fællesskab givet tilsagn om at investere mere end 160 mio. dollar svarende til ca. 1,1 mia. kr. i den amerikanske fond, Ecosystem Investment Partners V. De tre selskaber stiller med hhv. 60, 50 og 52 mio. dollar til fonden (hhv. 420, 350 og 364 mio. kr), og står dermed for knap en fjerdedel af fondens forventede størrelse på ca. 650 mio. dollar.

Ecosystem Investment Partners (EIP) investerer i miljøgenopretning i USA med fokus på vådområder, vandløb og truede dyrearter. Fondens forretningsmodel udspringer af amerikansk miljølovgivning, der siden 1970’erne har stillet krav om at mitigere miljøpåvirkningen i forbindelse med opførelse af ny infrastruktur, industri eller ejendomme.

For AP Pension er det den første investering i EIP’s fonde, mens både Lærernes Pension og Sampension har tidligere erfaring med at investere i EIP, som er blandt de førende inden for sin niche.

”I AP Pension ser vi investeringen som en spændende mulighed for at skabe gode afkast til vores kunder, samtidigt med at vi bidrager aktivt til genopretning af natur og øget biodiversitet. Vi vil rigtigt gerne lave flere af denne type investeringer – og meget gerne i Europa eller Danmark – så det er vores håb, at der også her kan skabes rammer, der gør natur og biodiversitet til en investeringscase,” siger Chef for alternative investeringer i AP Pension, Helle Ærendahl Heldbo

Verdens største marked for miljøkreditter

Som følge af den amerikanske lovgivning er der opstået et marked for miljøkreditter eller mitigation banking, som det kaldes i USA. Ecosystem Investment Partners gennemfører miljøgenopretningsprojekter i primært vådområder, der er blevet drænet til f.eks. landbrug og kvæghold. De fokuserer desuden på at føre vandløb tilbage til deres oprindelige løb, hvilket forbedrer vandkvaliteten samt bidrager til øget biodiversitet og yngleområder for truede dyrearter.

Mitigation banking er en integreret del af det amerikanske marked, hvor miljøkreditter handles på en struktureret platform. I 2019 omsatte den amerikanske miljøgenopretningsindustri for over 3,5 mia. dollar, og når afledte effekter og understøttende industri medregnes, står sektoren for omkring 53.000 jobs og en omsætning på knap 10 mia. dollar. Dermed er USA verdens største marked indenfor miljøkreditter.

 

For yderligere information:

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.