• Samfundsansvar

Ny investeringsdirektør vil videreudvikle og videreføre solid investeringstilgang

Ved årsskiftet tiltrådte Pernille Jessen som ny investeringsdirektør i AP Pension. Hun vil i sin nye stilling have fokus på at videreudvikle og videreføre AP Pensions solide investeringstilgang

Da 2023 blev til 2024, blev det ikke kun starten på et nyt år for Pernille Jessen. Det blev også starten på et nyt kapitel i hendes karriere. For der indtog hun stillingen som investeringsdirektør i AP Pension. En stilling, der blev ledig da tidligere investeringsdirektør, Rasmus Cederholm, sidste år fik et nyt job uden for AP Pension.

Pernille Jessen kommer fra AkademikerPension, hvor hun som medinvesteringsdirektør har været med til at sætte retningen for pensionskassen. Nu har Pernille Jessen det endelige ansvar i AP Pensions investeringsafdeling, men hun har ikke i sinde at vende op og ned på den afdeling, som gennem de seneste år har leveret nogle af de bedste afkast blandt de kommercielle selskaber.

- Jeg er kommet ind i et meget velfungerende team, der har leveret utroligt flotte resultater over en årrække. Derfor er det ikke min hensigt at vende op og ned på det hele. Jeg kommer til at have fokus på videreudvikling og videreførelse af en solid investeringstilgang med fokus på bæredygtighed. Men det er vigtigt hele tiden at forbedre og forfine vores tilgang for at støtte op om at levere høje afkast, og det arbejde er altid i gang, siger Pernille Jessen.

Gennem sine første måneder i jobbet som investeringsdirektør har Pernille Jessen fundet nogle af afdelingens klare styrker.

- Forskellighed kombineret med en fælles interesse for at skabe de bedst mulige resultater er blandt de største styrker. Jeg oplever mine nye kolleger som dybt engagerede i hver deres område, men de har samtidig overskuddet til at løfte blikket og se tingene mere tværgående i forskellige sammenhænge. Det gør en forskel, siger investeringsdirektøren, der også har et klart svar på, hvad styrken er, når det kommer til AP Pensions måde at investere kundernes pensionsopsparing på.

- AP Pensions styrke er at tænke i langsigtet værdiskabelse i bred forstand. I investeringsteamet er dette velforankret i stærke investeringsprocesser og en fortsat videreudvikling. Ingen kan imidlertid vide, hvad fremtiden bringer, og de ”ukendte ubekendte” faktorer er netop dem, der kan overraske finansmarkederne, som vi f.eks. så med corona-pandemien, siger Pernille Jessen og forklarer videre:

- Som langsigtet investor skal vi derfor ruste os til fremtiden med en investeringstilgang, der kan være solid i forskellige typer af scenarier. Men vi er også meget bevidste om, at vi ikke kan skærme os for alle risici, for da ville vi heller ikke positionere porteføljen til et godt langsigtet afkast. Nøgleordet er, at vi skal fortsætte med at sikre en sund balance i vores positioneringer på tværs, så vi er bedst muligt rustet til fremtiden, fortæller Pernille Jessen.

Fundamental, langsigtet værdiskabelse

Som nytilkommen til AP Pensions investeringsafdeling har Pernille Jessen et klart blik for, hvordan AP Pension adskiller sig fra andre pensionsselskaber, når det kommer til investeringer:

- I AP Pension tror vi på fundamental, langsigtet værdiskabelse med fokus på at have en aktiv investeringstilgang med indarbejdelse af hensyn til bæredygtighed, der både kan være en drivfaktor for langsigtede ”super-trends” i samfundet som f.eks. grøn omstilling, men også kan give anledning til et mere nuanceret risikobillede, siger investeringsdirektøren og fortsætter:

- Nogle af vores kolleger i branchen har satset mere på de alternative, unoterede investeringer, end vi har gjort. Vi har – relativt set - lagt et større fokus på f.eks. ejendomsudvikling i det danske marked. De gode resultater, som er blevet skabt, er imidlertid bredt funderet blandt aktivklasserne. Vi oplever samtidig, at vi er langt fremme på vores bæredygtighedsrelaterede produkt, AP Bæredygtig, set i forhold til vores kollegers bæredygtige produkter. Det har været et bevidst valg, da vi netop gerne har villet skabe et reelt, ambitiøst produkt til vores kunder, som et supplement til vores øvrige tilbud, forklarer Pernille Jessen om tilgangen til AP Pensions investeringer

Om Pernille Jessen

Pernille Jessen.jpg
Pernille er 40 år gammel.
Hun har to børn på henholdsvis på fem og to år og bor på Amager i København. Fritiden bruger hun sammen på sin familie, yoga, sommerhus og løbeture.

Karriere
2024 – AP Pension, investeringsdirektør
2012-2023: AkademikerPension (tidl. MP Pension, tidl. del af Unipension)
2012-15: Porteføljeforvalter på obligationer
2015-17: Kreditchef
2017-22: Obligationschef (inkl. Kredit)
2022-23: Co-CIO / med-Investeringsdirektør
2011-2012: Danmarks Nationalbank, Økonom i Kapitalmarkedsafdelingen
2011: PhD i Finansiering fra Århus Universitet
2007: Kandidat i Matematik-Økonomi fra Københavns Universitet

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.