• Samfundsansvar

AP Pension køber landmark ejendomme i København på i alt 60.000 kvadratmeter

I en transaktion, som meget vel kan vise sig at blive den største ejendomshandel i Danmark i 2023, har AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, af det børsnoterede svenske ejendomsselskab Corem købt kontorejendommene Codanhus og Kammeradvokatens domicil på Kalvebod Brygge 32.

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har gennem de seneste år med stor succes udviklet flere store nye kontordomiciler i København, specielt i Københavns Nordhavn, hvor AP Ejendomme har opført en kontorejendom på Trælastholmen, udlejet til EIFO, Danmarks Eksport- og Investeringsfond, samt advokatfirmaet Accura. Ligesom AP Ejendomme er i gang med byggeriet af det nye domicil til Nykredit og AP Pension på Svanemølleholm i Nordhavn. Et kontorbyggeri på mere end 70.000 kvadratmeter. AP Pension solgte i 2022 50 procent af dette projekt til en tysk pensionskasse.

Nu har AP Ejendomme suppleret sin portefølje af moderne kontorejendomme med yderligere to markante investeringer. Selskabet har nemlig købt Kammeradvokatens nye domicil på Kalvebod Brygge samt Codanhus, som inden for de senere år har gennemgået en omfattende renovering og i dag fremstår som en helt moderne og fuldt udlejet flerbrugerejendom med attraktive fællesfaciliteter. Sælger er det svenske ejendomsselskab Corem.

Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, er naturligvis meget glad for, at selskabet nu kan tilføje to markante kontorejendomme til porteføljen:

- Med købet af Codanhus og Kammeradvokatens domicil har vi nu tilføjet to yderst attraktive kontorejendomme i København til vores portefølje. Vi er glade for at have fået muligheden for at supplere vores portefølje af store, moderne og eksklusive kontorejendomme i København med disse to attraktive ejendomme, som vil give os et særdeles konkurrencedygtigt afkast og en meget høj lejesikkerhed, siger Peter Olsson, der med købet samtidig ser en ny udvikling i ejendomsmarkedet:

- Handlen mellem AP Ejendomme og Corem viser, at markedet har korrigeret sig så meget, at købere og sælgere har fundet hinanden igen et sted, hvor værdiansættelserne giver værdi for begge parter. Købene af de to kontorejendomme er en rigtig god tilføjelse til vores i forvejen aktive ejendomsportefølje. Vi vurderer hele tiden, hvordan vi kan optimere vores ejendomsportefølje bedst muligt, og vi er sikre på, at købene af de to ejendomme vil passe godt sammen med vores øvrige portefølje. Dermed er det for os den helt rigtige investeringsbeslutning, vi har taget med disse køb, fortæller Peter Olsson.

AP Ejendomme er i transaktionen blevet rådgivet af Colliers, Kammeradvokaten, Bruun & Hjejle, Deloitte og Bytoft Consulting, mens Corem var rådgivet af CBRE, Kromann Reumert og Breinholt Consulting.

Fra Colliers udtaler Peter Winther, Executive Director:

- Vi er stolte af at have medvirket til denne transaktion, som viser, at kapitalstærke og beslutningskraftige købere i usikre tider med lav aktivitet har mulighed for at foretage meget attraktive investeringer. Der er grund til at takke alle involverede for en hurtig, smidig og meget konstruktiv salgsproces.

For yderligere information:
Peter Olsson, adm. direktør AP Ejendomme. Mobil: 2098 5018
Peter Winther, Executive Director Colliers. Mobil: 2819 6676

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.