• Samfundsansvar

AP Pension først med certificering i diversitet

AP Pension er som den første virksomhed i landet blevet certificeret i den nye ledelsesstandard, DS 5001 Ledelsessystem for ligestilling og diversitet. Standarden er udviklet af Dansk Standard sammen med mere end 20 danske organisationer og skal hjælpe virksomheder med at fremme arbejdet med ligestilling og diversitet på arbejdspladsen.

Administrerende direktør, Bo Normann Rasmussen, er stolt over at være den første danske virksomhed til at opnå certificeringen:

- Vi har arbejdet meget målrettet og systematisk med ligestilling, ligeløn og lige karrieremuligheder i AP Pension de senere år, og i 2022 nåede vi vores mål om at have kønsbalance i alle lag af selskabets ledelse. Det er en af grundstenene til, at vi nu er blevet den første virksomhed, som har opnået denne certificering i ligestilling og diversitet, siger den administrerende direktør og fortsætter:

- Jeg er overbevist om, at virksomheder, som implementerer standarden, kommer til at hjælpe vores samfund med at forløse et kæmpe udviklingspotentiale til gavn for landets langsigtede konkurrencekraft.

Sikrer en inkluderende kultur

DS 5001-standarden gør det lettere for virksomheder at arbejde struktureret og målrettet med ligestilling og diversitet, og den kan hjælpe ledelsen med at skabe en inkluderende kultur og lave klare politikker og målsætninger for ligestilling og diversitet. Standarden har også fokus på ligestilling og diversitet i rekrutteringen af nye medarbejdere, ved forfremmelser og i forbindelse med kompetenceudvikling, så man f.eks. undgår bias.

- Det er rigtig positivt, at den første danske organisation er blevet certificeret i standarden for ligestilling og diversitet. Standarder er et effektivt redskab til at udvikle markedet, og det er et stærkt signal til omverdenen om, at man rent faktisk gør det, man siger, man gør, fordi man får dokumentation for, at man arbejder ambitiøst, målrettet og kontinuerligt med ligestilling og diversitet, siger Jens Heiede, administrerende direktør i Dansk Standard.

Forskellige perspektiver giver bedre løsninger

Ud over at fortsætte arbejdet med ligestilling vil AP Pension bruge standarden til at skrue op for andre aspekter af arbejdet med diversitet inden for blandt andet alder, uddannelse og talentudvikling. Og ifølge Bo Normann Rasmussen er certificeringen med til at skabe grundlaget for, at virksomheden kan realisere sine strategiske ambitioner i fremtiden:

- Vi er en videnstung virksomhed, og vi er dybt afhængige af, at vi kan fastholde og tiltrække de rigtige kompetencer samt spotte og udvikle talenter. Samtidig tror vi på, at medarbejdere med forskellige perspektiver bidrager til de bedste løsninger for alle vores kunder. Så diversitet er egentlig ikke et mål i sig selv, men mere et middel til at nå målet, siger Bo Normann Rasmussen.

Tryghedssignal til de ansatte

Ud over ligestilling og diversitet stiller den nye ledelsesstandard også en række krav til virksomheden om forebyggelse og håndtering af krænkende adfærd. Og det er ifølge Bo Normann Rasmussen centralt:

- Jeg mener, det er en forudsætning for den generelle tryghed og trivsel i enhver virksomhed eller organisation, at ledelsen italesætter meget tydeligt, at krænkende adfærd er uacceptabelt. Og der skal være klare politikker og retningslinjer for området, så der er faste rammer for, hvordan det håndteres, hvis det finder sted. I den sammenhæng ser jeg også certificeringen som et vigtigt signal til både nuværende og kommende medarbejdere om, at AP Pension prioriterer det psykiske arbejdsmiljø højt.


Kontaktinformation

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.