• Samfundsansvar

AP Pension finansierer udvikling af solcelleparker i Sydeuropa for stort millionbeløb

AP Pension har netop indgået en låneaftale med Eurowind Energy på 48 millioner euro. Med lånefinansieringen fra AP Pension kan Eurowind Energy arbejde videre med projektet om at opføre solcelleparker i Portugal. Solcelleprojekterne forventes at kunne dække elforbruget i, hvad der svarer til 35.000 husstande. AP Pension forventer, at aftalen vil levere et stabilt afkast til selskabets kunder.

Med en lånefinansiering på 48 millioner euro - cirka 358 millioner kroner - har AP Pension indgået en aftale med den danske virksomhed Eurowind Energy, der dermed kan arbejde videre med at opføre solcelleparker i Portugal. Eurowind Energy har allerede en solcellepark i drift i det sydeuropæiske land, men med aftalen med AP Pension skal yderligere seks parker bygges i løbet af det kommende år. De første skridt til opførelsen er allerede taget.

Investeringsdirektør i AP Pension, Rasmus Cederholm, forventer at aftalen vil levere et stabilt afkast til gavn for pensionsopsparerne i selskabet.

- For AP Pension er lånefinansieringen til Eurowind Energy en langsigtet investering, der vil være med til at levere et stabilt afkast til vores kunder. Samtidig etablerer vi et godt partnerskab med Eurowind Energy, som nu kan sætte yderligere turbo under deres arbejde med at opføre i alt syv solcelleparker i Portugal til gavn for den grønne omstilling. Investeringen er for AP Pension samtidig et skridt på vejen til at indfri vores ambition om at have investeret 18 procent af den samlede formue grønt i 2025 og 25 procent i 2030, siger Rasmus Cederholm, om investeringen.

For AP Pension er denne type af låneinvesteringer til grønne projekter det første af sin slags og et sjældent syn i pensionssektoren.

- Det er ikke ofte, at vi ser denne slags lånefinansieringer direkte til grønne projekter i pensionssektoren, men vi ser det som en oplagt investeringsmulighed, hvor vi får yderligere energiinvesteringer i porteføljen. Eurowind Energy har en stor erfaring inden for deres område, og vi er overbeviste om, at det bliver en investering, der kommer til at gavne begge parter og ikke mindst den grønne omstilling, som vi meget gerne vil fortsætte med at bidrage til gennem vores investeringer, fortæller investeringsdirektøren.

Det forventes, at de syv solcelleparker i Portugal vil kunne levere en årlig produktion på cirka 142.000 MWh svarende til elforbruget i cirka 35.000 husstande. Et projekt som Eurowind Energy glæder sig over, at AP Pension vil være en del af.

- Med aftalen på plads med AP Pension kan vi nu arbejde videre med realiseringen af vores solcelleparker i Portugal. Projektet bidrager til vores ambition om at nedbringe brugen af fossil energi i Europa væsentligt. Det er yderst positivt, at AP Pension kan se de mange gode perspektiver, der er i at finansiere en del af vores solcelleprojekt i Portugal. Det bekræfter os blot i, at det er et rigtig godt projekt, vi arbejder med, når en stor finansiel investor som AP Pension vil være med til at stå for lånefinansieringen, siger Benjamin Schmitt, head of project finance i Eurowind Energy.

For yderligere information:           
Rasmus Cederholm, investeringsdirektør AP Pension. Mobil: 2928 9030
Malene Petersen, consultant Eurowind Energy. Mail: mpe@ewe.dk Mobil: 3010 1117

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.