• Bæredygtighed

AP Pension ansætter ny investeringsdirektør

AP Pension har ansat Pernille Jessen som ny investeringsdirektør pr. 1. januar 2024.

Den 1. januar 2024 tiltræder Pernille Jessen som ny investeringsdirektør i AP Pension. Pernille Jessen kommer fra en stilling som co-investeringsdirektør i AkademikerPension og har tidligere i karrieren arbejdet i blandt andet Danmarks Nationalbank.

AP Pensions administrerende direktør, Bo Normann Rasmussen, glæder sig over ansættelsen af den nye investeringsdirektør og ser frem til samarbejdet.

- Vi har et velfungerende og stabilt investeringsteam, som har bevist igen og igen, at det er i stand til at skabe gode, langsigtede afkast til kunderne. Derfor har vi taget os god tid til at finde den helt rigtige kandidat til posten, og det er jeg overbevist om, at vi har nu, siger den administrerende direktør.

- AP Pension er trådt langt frem på den bæredygtige agenda, og det er en position, vi har ambitioner om at udbygge yderligere. Her kommer Pernille med viden og erfaring, som passer godt ind, så jeg er sikker på, at hun er den rette til at sætte sig i spidsen for vores dygtige team. Jeg glæder mig meget til at byde Pernille velkommen til AP Pension i det nye år, siger Bo Normann Rasmussen.

Videreudvikling – ikke revolution

Den kommende investeringsdirektør glæder sig også til at møde sine nye kollegaer og træde ind i rollen som investeringsdirektør.

- AP Pension har en tydelig profil inden for bæredygtighed og grøn omstilling og ambitioner om at styrke sin tilgang yderligere. Det fokus mener jeg, er helt afgørende for en langsigtet investor - Men lige så vigtigt er det at bevare fokus på at levere konkurrencedygtige afkast. Den kombination har AP Pension vist med en sikker hånd, at det er fuldt ud muligt at levere. Min opgave bliver derfor ikke at revolutionere men at sikre fortsat udvikling ved at bygge videre på det stærke fundament, som investeringsteamet allerede står på, siger Pernille Jessen.

Ansvarlig værdiskabelse er en hjertesag

Bæredygtighed og ansvarlige investeringer har været et gennemgående tema i Pernille Jessens karriere, og hun er bevidst om, at hun træder ind i et selskab, som har tradition for at gå forrest. AP Pension var det første kommercielle pensionsselskab i Danmark til at lancere en investeringslinje med fokus på ansvarlig og bæredygtig udvikling. Det skete i sommeren 2019, hvor AP Pension lancerede AP Bæredygtig, hvor investeringerne støtter op om FN’s 17 verdensmål.

- Jeg synes, det var et klogt træk af AP Pension, og i dag har alle de kommercielle selskaber et lignende tilbud til deres kunder, så det er blevet et reelt konkurrenceparameter. Det synes jeg, er en interessant udvikling. For min hjertesag er netop ansvarlig værdiskabelse og at skabe rammerne for at bygge investeringsporteføljer, der passer til kundernes præferencer for bæredygtighed, siger Pernille Jessen.

Om Pernille Jessen:

Karriere:

Akademikerpension (tidl. MP Pension)

  • 2022 – 2023: Co-Chief Investment Officer (Co-investeringsdirektør)
  • 2017 – 2022: Head of Fixed Income & Credit (Obligationschef)
  • 2017 – 2017: Head of Credit (Kreditchef)

Unipension (tidl. samarbejde mellem MP Pension og to andre arbejdsmarkedspensionskasser)

  • 2015 – 2017: Head of Credit (Kreditchef)
  • 2012 – 2015: Portfolio manager (Porteføljemanager)

Danmarks Nationalbank

  • 2011 – 2012: Økonom

Uddannelse:

  • 2007 – 2010: PhD i finansiering ved Aarhus Universitet
  • 2002 – 2007: Kandidat i matematik-økonomi ved Københavns Universitet

Øvrigt:

  • 2023 – i dag: Medlem af investeringskomitéen i Velux Villum Fondene (eksternt medlem)

Privat:

Pernille Jessen er 40 år gammel og bor på Amager sammen med sin mand og deres to børn på to og fire år.

 

Kontaktinformation:

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.