• Bæredygtighed

Vær med til at sætte fremtidens kurs for AP Pension

Har du en holdning til, hvilken retning dit pensionsselskab skal i? Så kan du overveje at blive delegeret og få stemmeret og dermed indflydelse på den årlige generalforsamling.

Danskernes pensioner spiller en stor rolle i udviklingen af vores samfund, f.eks. er de med til at drive den grønne omstilling med pensionsselskabernes investeringer i blandt andet grøn energi og brændstof. Men hvad mener du – har du f.eks. en holdning til, hvordan dine pensionsmidler skal investeres, og hvilken strategisk retning dit pensionsselskab er på vej i? 

Hvis du har, vil vi opfordre dig til at blive delegeret og på den måde være med til at repræsentere kunderne på den årlige generalforsamling i AP Pension.

Det er de delegerede, der har stemmeret og derfor vedtager de forslag, der bliver stillet på generalforsamlingen. I 2022 vedtog de delegerede f.eks., at AP Pension skal frasælge investeringer i fossile selskaber, der modarbejder Paris-aftalen.  

Det er også de delegerede, der vælger, hvem der skal sidde i bestyrelsen. Og det er blandt de delegerede, at bestyrelsesmedlemmerne findes.

Hvad kræver det at blive delegeret?

Det vigtigste er, at du interesserer dig for pension, men du behøver ikke at vide en masse om det. Du skal også have lyst til at deltage i debatterne på generalforsamlingen og bruge din stemmeret.

Derudover kræver det, at du sætter tid af til den årlige generalforsamling i april og til et delegeretmøde, der typisk ligger i marts.

Vi ønsker så bred en repræsentation blandt de delegerede som muligt, og derfor opfordrer vi alle interesserede til at stille op som delegeret, uanset køn, baggrund osv.

Sådan bliver du delegeret

Hvordan du bliver delegeret, afhænger af hvilken af nedenstående situationer der passer på dig. Ved at klikke på den relevante situation kan du læse, hvordan du kan blive delegeret.

Du er arbejdsgiver i en virksomhed med mindst fem ansatte (valggruppe A1)

Du er medarbejder i en virksomhed med mindst fem ansatte (valggruppe B1)

Du er medarbejder eller arbejdsgiver i en virksomhed med op til fire ansatte (valggruppe B2)

Du indbetaler privat til en pensionsordning (valggruppe B2)

Du har en pensionsordning, der ikke indbetales til (valggruppe B2)

Du får udbetalt pension (valggruppe B3)

Du får løbende udbetaling på grund af sygdom (valggruppe B3)

 

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.