• Bæredygtighed

Unges mentale helbred er udfordret – men der er hjælp at hente

En ny undersøgelse bekræfter, at det står skidt til med unges trivsel. Men som kunde i AP Pension kan du få hurtig og effektiv hjælp med AP Care, også hvis du f.eks. er forælder til eller leder for en ung, der ikke trives.

Mistrivsel eller svære udfordringer kan ramme os hele livet. I AP Pension har vi hænder og hjerter klar til at gribe dig, når bægeret er fyldt. For pension handler også om overskud lige nu og her. Vi kalder det AP Care, og vi hjælper dig med overskud til hverdagen.

Unge scorer lavt på det mentale helbred

Det mentale helbred blandt danskere er for nedadgående, især hos unge. Omkring hver tredje kvinde mellem 16 og 24 år scorer lavt på mentalt helbred, og det samme gælder for omkring hver femte mand i samme aldersgruppe. Det viser den årlige nationale sundhedsprofil, som de fem regioner, Sundhedsstyrelsen og Statens Institut for Folkesundhed, SDU står bag.

AP Care kan hjælpe dig – også hvis du er forælder til eller leder for en ung

Som kunde i AP Pension er der hurtig hjælp at hente – både for de unge og for dig, som måske er forælder til en ung, der ikke trives. Det kan være hårdt at være vidne til, men vi kan give dig den ekstra støtte, du har brug for, så du igen får overskud i hverdagen.

Vores helbredsvejledere kan gennem en omsorgsfuld samtale hjælpe dig med at finde ud af, hvad der skal til, for at du får det bedre. Helbredsvejlederen vil være din tovholder og sørge for, at der bliver tænkt hele vejen rundt om din situation, og de giver ikke slip på dig, før du har overskud i hverdagen igen.

Er du leder, kan du også få hjælp af AP Care til at håndtere de ledelsesudfordringer, du står over for. Det kan f.eks. være få værktøjer til den gode samtale med den unge eller sparring til, hvordan du bedst kan lede den unge i dagligdagen.

Du kan kontakte vores helbredsvejledere i AP Care på 7080 5020 eller care@appension.dk

Du kan også bruge din sundhedsforsikring

Hvis du har en AP Sundhedsforsikring, kan du også benytte den. Her kan du f.eks. få psykologhjælp og anden relevant behandling. Du kan enten ringe direkte til AP Sundhedsforsikring på 7010 0117, eller også kan en helbredsvejleder i AP Care hjælpe dig videre.

Du skal være opmærksom på, at hvis du har børn under 24 år, kan de også være omfattet af din sundhedsforsikring.  

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.