• Samfundsansvar

Sådan får du en god hjemmearbejdsdag

Selvom corona-restriktionerne generelt ophæves fra 1. februar, er hjemmearbejde i et eller andet omfang nok kommet for at blive for mange af os. Det kan give nogle muligheder, men også opleves som en udfordring. Her giver vi dig nogle gode råd til, hvordan du skaber de bedst mulige rammer for en god arbejdsdag, når du arbejder hjemme.

Skab rutiner og struktur

Forsøg at opbygge nogle gode rutiner og skab en struktur, der hjælper dig gennem dagens forskellige faser: arbejde, pause, fritid osv. Dette er afgørende for, at du kan fokusere, når du skal, og at du får de pauser, du har behov for. Du kan eventuelt begynde hver dag med at stille dig selv nogle spørgsmål og planlægge din dag derefter: Hvad er dagens opgaver? Hvordan kan eller skal du løse dem? Hvordan skaber du de bedste rammer for, at det kan lykkes?

Anvend desuden kalendersystemet til systematisk at skabe struktur og overblik - også over pauser og andre energigivende aktiviteter, som normalt ville indgå i din arbejdsdag for at sikre trivslen på den lange bane.

Husk den kollegiale kontakt

Det er afgørende at have løbende kontakt med dine kollegaer. Man kan godt ’drikke en kop kaffe’ sammen over f.eks. Skype eller telefon. Aftal gerne faste online møder med din leder og kollegaer, hvor I afstemmer forventninger til opgaver, tid og prioriteringer. Du kan med fordel gå en kort tur i frokostpausen med en kollega i telefonen eller holde telefonmøder, mens du er ude på en walk ’n’ talk. 

Forebyg forstyrrelser

Er du hjemme med børn og familie, er det en god ide at afstemme jeres forventninger til, hvem der har behov for at arbejde, hvordan og hvornår. I kan desuden lave en fælles plan for børnenes aktiviteter eller lektielæsning i løbet af dagen/ugen. Accepter, at arbejdet formodentligt skal opdeles og udføres over en længere arbejdsdag.

Indret din arbejdsplads bedst muligt efter forholdene

Du bør gennemgå indretningen af din arbejdsplads ud fra nedenstående tips, og i øvrigt variere din arbejdsstilling, så du både står op og sidder ned i løbet af dagen. Husk også at få frisk luft ind i rummet. 

  • Sørg for god støtte til dine underarme, så du ikke ’hænger’ i skulderen eller bøjer overkroppen forover.
  • Stolen skal give mulighed for, at du kan hvile fødderne på gulvet, så der ikke kommer et ubehageligt tryk bag på lårene.
  • En fodskammel eller en stak bøger kan benyttes til at hvile fødderne på, så du kan regulere siddehøjden og sidde godt ved bordet.
  • Brug trådløst tastatur og mus, hvis det er muligt. Så kan du placere skærmen på din bærbare pc 50-70 cm fra dine øjne og med skærmens overkant ud for din øjenhøjde, således at du lige kan se hen over skærmen.

Aktive pauser

Husk at tage pauser fra skærmarbejdet og lav f.eks. udstrækningsøvelser, så du får løsnet op for skulder og ryg. Du kan nemt finde inspiration til gode øvelser på nettet.

Brug for hjælp

Dét at arbejde hjemme er ikke altid nemt, og nogen oplever mistrivsel. Som kunde i AP Pension er der hjælp at hente. Gennem en tryg og omsorgsfuld samtale kan vores helbredsvejledere i AP Care sammen med dig finde ud af, hvad der skal til, for at du får det bedre.

Du kan ringe eller skrive til helbredsvejlederne på 7080 5020 eller care@appension.dk. De sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage.

Helbredsvejlederne har tavshedspligt. Det betyder, at hverken din arbejdsgiver eller andre bliver informeret om din henvendelse, medmindre vi aftaler det.

 

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.