• Samfundsansvar

Fondssplit: Russiske aktier fjernes fra fonden Schroders Østeuropa Aktier

Siden Ruslands invasion af Ukraine den 25. februar 2022 har forvalteren ikke stillet kurser i fonden Schroders Østeuropa Aktier. Det har heller ikke været muligt at handle i fonden. Det skyldes internationale sanktioner mod russiske selskaber, som inden invasionen udgjorde omtrent 60 procent af værdien af aktierne i Schroders Østeuropa Aktier.

Denne nyhed omfatter kun tidligere kunder i Skandia.

Schroders har besluttet at flytte de russiske aktier over i en særskilt fond, Schroders Rusland Aktier. Det betyder, at Schroders Østeuropa Aktier ikke længere indeholder russiske aktier, og at der fremover kan stilles daglige kurser i Schroders Østeuropa Aktier, ligesom der også kan foretages handler i fonden.

Aktierne i Schroders Rusland Aktier er af forvalteren foreløbigt værdiansat til nul, og der kan ikke handles ind i den. Ud over muligheden for handel i de ikke russiske aktiver, så giver fondssplittet mulighed for at det nuværende kurstab på de russiske aktiver ikke realiseres, således at en eventuel senere kursstigning i de russiske aktiver kan reducere det nuværende tab.

Kunder, der har investeringer i Schroders Østeuropa Aktier, vil få tildelt andele i Schroders Rusland Aktier. Tildelingen sker i et af forvalteren opgjort ratio i forhold til units i den eksisterende fond Schroders Østeuropa Aktier på opsplitningstidspunktet.

Som konsekvens af flytningen af de russiske aktier vil der fra den 18. juli 2022 igen blive beregnet kurser i Schroders Østeuropa Aktier. Kurserne bliver tilgængelige i fondslisten i Min Pension hurtigst muligt. Fonden Schroders Rusland Aktier oprettes hurtigst muligt herefter, så den kan ses af de berørte kunder.

 

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.