• Bæredygtighed

AP Pension sælger 84 boliger i Aarhus

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har netop solgt boligejendommen Vindrosen med 84 lejeboliger i Risskov ved Aarhus til det schweiziske investerings- og pensionsselskab Swiss Life for 295,5 millioner kroner. Colliers har bistået AP Ejendomme med handlen, mens Kristensen Properties har bistået den reelle køber, nemlig en fond under Swiss Life Asset Managers, Tyskland, med handlen.

Som en del af en aktiv porteføljeforvaltning har AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, solgt boligejendommen Vindrosen i Risskov tæt på centrum af Aarhus. De 84 lejligheder i Vindrosen overtages af en fond forvaltet af Swiss Life Asset Managers, Tyskland, for 295,5 millioner kroner. Lejeboligerne skiftede ejer ved årsskiftet.

Vindrosen består af syv punkthuse på i alt 8.960 etagemeter og er en del af Risskov Brynet, hvor AP Ejendomme i forvejen ejer et større antal boliger. Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, er godt tilfreds med salget af Vindrosen, der stod klar til indflytning i 2017.

- Vi har ikke været aktive på markedet for at sælge Vindrosen, men som en del af vores aktive porteføljeforvaltning så lytter vi, når der kommer seriøse købere på banen, hvilket har været tilfældet med Swiss Life. Vi mener, at handlen giver god værdi for begge parter, og vi er glade for, at Swiss Life Asset Managers, Tyskland, kan se den samme gode investering i Vindrosen, som vi hele tiden har set. Inden salget har vi haft cirka 420 lejligheder i Risskov Brynet, men med salget af Vindrosen reducerer vi vores risiko i området, hvilket også har indgået i vores overvejelser i forbindelse med handlen, siger Peter Olsson.

Den adm. direktør er glad for, at AP Ejendomme opførte boligerne i Vindrosen, som med sin placering i Risskov tæt på centrum af Aarhus har passet godt ind i AP Ejendommes ejendomsportefølje.

- Vi er meget glade for, at vi startede boligprojektet med Vindrosen op. Det er nogle populære og gode boliger, hvor du med placeringen i Risskov er tæt på både naturen og Aarhus’ byliv, der appellerer til folk i alle aldre. Vindrosen har været en populær vare at have på hylderne, da det altid vil være attraktivt at bo tæt på centrum af landets næststørste by. Det gør det også til en særdeles attraktiv ejendom for investorer, forklarer Peter Olsson.

Colliers er glade for, at de kunne bistå AP Ejendomme med salget af Vindrosen.

- Det har været en fornøjelse at bistå AP Ejendomme med salget af så attraktive boligejendomme i et område, som vi kender særdeles godt via salg til andre udenlandske pensions- og investeringsselskaber. Vi har haft en god og smidig proces med både sælger og køber, hvor sidstnævnte nu får en ejendom, som passer godt til deres ønsker om at investere i ejendomme med minimalt vedligehold, som sammen med beliggenheden sikrer en stabil lejerefterspørgsel og lejeindtægt de kommende år, fortæller CEO hos Colliers, Carsten Gørtz Petersen.

Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør hos Kristensen Properties, tilføjer, at han er meget tilfreds med samarbejdet med Swiss Life. Kristensen Properties er landepartner for Swiss Life Asset Managers, Tyskland, og glæder sig til også fremover at assistere med at identificere gode investeringer for den udenlandske fond på det danske marked.

De 84 lejligheder i Vindrosen er fra 85-133 kvadratmeter.

Ud over Vindrosen har AP Ejendomme i Risskov Brynet også opført Kværnloftet, der består af 128 lejeboliger, og Broloftet, der har 211 lejeboliger. Kværnloftet og Broloftet er fortsat en del af AP Ejendommes portefølje.  

For yderligere information:

Peter Olsson, adm. direktør AP Ejendomme. Mobil: 2098 5018
Carsten Gørtz Petersen, CEO Colliers. Mobil: 2819 6671
Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør, Kristensen Properties A/S. Mobil: 2073 4113

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.