• Samfundsansvar

AP Pension og PKA skyder kæmpe millionbeløb i ny bæredygtig ejendomsfond

Pensionsselskaberne AP Pension og PKA har som de første netop investeret henholdsvis 50 millioner euro og 75 millioner euro i den nye bæredygtige ejendomsfond, PATRIZIA Sustainable Communities, som den internationale kapitalforvalter PATRIZIA har lanceret. Investeringerne fra de to selskaber gør det muligt for fonden at opføre billige bæredygtige boliger og social infrastruktur i boligområder i større byer i Nord- og Vesteuropa.

Som et led i AP Pensions og PKA’s arbejde med bæredygtige investeringer har de to pensionsselskaber investeret store millionbeløb i den nye bæredygtige ejendomsfond, PATRIZIA Sustainable Communities, som den internationale kapitalforvalter, PATRIZIA, forvalter. AP Pension investerer i første omgang 50 millioner euro, cirka 372 millioner kroner, i fonden, mens PKA har givet tilsagn om en investering på 75 millioner euro, cirka 560 millioner kroner. Dermed er de to pensionsselskaber med til at fremme, at der i dele af Europa – primært Nord- og Vesteuropa - bliver opført flere bæredygtige boliger, som Patrizia kalder ’affordable housing’.

Boligerne skal opføres tæt på større byer og arbejdspladser som hospitaler, skoler og kontor- og erhvervsområder. Boligerne skal være mest muligt CO2-neutrale til gavn for klimaet, ligesom social bæredygtighed vil være et væsentligt aspekt i boligområderne.

AP Ejendomme overvåger investeringen i lighed med øvrige indirekte ejendomsinvesteringer for AP Pension. Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, ser det som et naturligt led i selskabets ejendomsinvesteringer at udbrede arbejdet med bæredygtige boliger til andre lande i Europa.

- I AP Ejendomme tænker vi bæredygtighed ind i alt, hvad vi opfører herhjemme. Det gælder både i valg af materialer og i forhold til at opføre åbne og inkluderende boligområder med plads til alle. Med vores investering i PATRIZIA Sustainable Communities kan vi udbrede det til andre europæiske lande. AP Pension og PKA er de første investorer i fonden og en del af forudsætningen for, at fonden kan foretage investeringerne, siger Peter Olsson, der samtidig forklarer, at AP Pension og PKA har haft en meget tæt dialog med PATRIZIA om blandt andet investeringskriterier og prioriteringer i forbindelse med fondens opstart.

Det er langt fra første gang, at PKA investerer i samarbejde med PATRIZIA, som pensionskassen deler værdisæt med, når det kommer til bæredygtige ejendomsinvesteringer i både grønt og socialt øjemed.

Ejendomschef i PKA, Nikolaj Stampe, glæder sig over, at pensionskassen igen kan udvide sit mangeårige samarbejde med PATRIZIA. 

- Vi har en fælles vision om at skabe flere både grønne og socialt bæredygtige ejendomme – både i Danmark og i udlandet. Investeringen giver os mulighed for at drive den grønne udvikling videre i Europa, samtidig med at pensionskassens medlemmer får et godt afkast, siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA.

Som i AP Ejendommes egne projekter spiller social bæredygtighed en væsentlig rolle i de investeringer, som den nye ejendomsfond vil foretage.

- En stærkt medvirkende årsag til, at AP Pension investerer i fonden er, at social bæredygtighed spiller en væsentlig rolle i de boligområder, der bliver opført. Der vil blandt andet blive arbejdet med sociale tiltag, der f.eks. skal være med til at modvirke ensomhed og skabe inkluderende områder for alle sociale lag og alle aldersgrupper, fortæller Peter Olsson.  

Hos PATRIZIA er der stor tilfredshed med, at både AP Pension og PKA investerer betydelige millionbeløb i kapitalforvalterens nye bæredygtige ejendomsfond.

- Vi er meget glade for, at AP Pension og PKA med deres store investeringer vil være med til at udbrede deres arbejde med bæredygtige ejendomsinvesteringer til også at omfatte udlandet. Vi har haft en meget konstruktiv og aktiv dialog i udformningen og tilblivelsen af fonden. Vi ser det som et stort kvalitetsstempel for PATRIZIA Sustainable Communities, at AP Pension og PKA vil være med til at udbrede bæredygtighed i byggeriet til andre steder i Europa. Vi er i god dialog med andre og håber endnu flere investorer vil støtte op om dette initiativ, så vi kan opføre endnu flere attraktive, grønne og ’affordable’ boligområder med social infrastruktur tilknyttet, siger Mads Rude, Senior Managing Director i PATRIZIA Global Partners A/S.

For yderligere information:

  • Peter Olsson, adm. direktør AP Ejendomme. Mobil: 2098 5018
  • Nikolaj Stampe, ejendomschef PKA. Mobil: 2147 5482
  • Mads Rude, PATRIZIA Global Partners A/S. Mobil: 2012 8261

 

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.