• Samfundsansvar

Tjek pensionen, når du køber bolig

Når du køber bolig, skal du overveje, om din pensionsopsparing og dine forsikringer passer til din nye tilværelse. Især hvis du har familie, og I gerne vil kunne blive boende, hvis en af jer bliver kritisk syg, mister evnen til at arbejde eller dør.

Et boligkøb markerer som oftest et større skifte i tilværelsen for dig. Din fremtidige base er på plads, og du er klar til at starte endnu et kapitel i dit liv, eventuelt sammen med en familie.

Livet er dog uforudsigeligt. Og uønskede begivenheder som tab af erhvervsevne, kritisk sygdom eller dødsfald kan hurtigt vende op og ned på tilværelsen.

Du undgår mange unødige bekymringer, hvis du tilpasser pensionen til din nye tilværelse som boligejer. Så er du sikret, hvis uheldet er ude, og du kan med ro i maven fokusere på at komme på plads i dit fremtidige hjem.

Her kan du se, hvad du blandt andet bør være opmærksom på ved køb af bolig.

Sørg for, at I kan blive boende

Dit boligkøb er formentlig betinget af to ting: Fast indkomst og en sund økonomi. Begge dele bliver typisk påvirket, hvis du eller en eventuel ægtefælle/samlever mister erhvervsevnen, bliver alvorligt syg eller dør. Derfor er det en god idé at sikre hinanden på forhånd, så I har råd til at blive boende i jeres bolig.

Det kan du gøre på flere måder og afhængig af din situation. Du kan blandt andet tilpasse din forsikring ved tab af erhvervsevne, så udbetalingen dækker dit behov, hvis du bliver for syg til at arbejde. Og du kan sikre dine efterladte, hvis du dør, ved f.eks. at gå til en advokat og få udarbejdet et testamente. Det er også en god ide at tale med din pensionsrådgiver for at sikre, at din samlever får pension og forsikringssum, hvis du dør.

Lav et testamente

I mange tilfælde er det er god ide at oprette et testamente, så der ikke er tvivl om, hvem, du ønsker, skal arve dig, og de juridiske forhold er på plads.

Du skal kontakte en advokat for at få rådgivning om arveforhold og oprette et testamente.

Tjek, om pension og forsikringssum tilfalder din samlever

Vi anbefaler, at du tjekker, om det er de rigtige, som får pension og forsikringssum udbetalt, hvis du dør, det vil sige, hvem der er begunstiget på din pensionsordning. Hvis ikke begunstigelsen svarer til dine ønsker, kan du ændre den. På Min Pension kan du se, hvem du har indsat som begunstiget, hvis du dør. 

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.