• Samfundsansvar

Start op med omtanke efter ferien

I AP Care oplever helbredsvejlederne ofte opkald fra stressede kunder efter sommerferien, hvor man måske ellers ville forvente masser af overskud efter en afslappende ferie.

Det kan der være mange årsager til, men helbredsvejleder Lise Nehm peger på, at mange glemmer at tage højde for, at de skifter gear, når de kommer tilbage til en travl hverdag – og et vellykket gearskifte kræver omtanke.

- Lad være med at kaste dig hovedkulds ud i en hektisk hverdag, straks du kommer hjem. Det er en god ide at planlægge ferien, så du ikke først lander derhjemme dagen før, du skal møde på arbejde. Så har du tid til at pakke ud, vaske tøj og vænne dig til, at hverdagen begynder igen, råder Lise.

- Prøv at holde fast i gode vaner fra ferien som godt med søvn og motion, og sæt tid af til planlægning af arbejde og andre aktiviteter. På den måde bevarer du roen fra ferien. Så bliver du ikke så let stresset, og du er i øvrigt også mest effektiv i det lange løb, når du har overskud og er fokuseret og afslappet.

Lise har flere praktiske råd til den første tid efter ferien:

Start lidt blødt
  • Begynd med at skabe overblik og blive opdateret på, hvad der er sket på arbejdet, mens du var væk
  • Vent et par dage med at tage hul på nye, store og komplekse opgaver, hvis det er muligt, og fokuser på de opgaver, du planlagde at arbejde med, inden du tog på ferie
  • Skab mere tid til opgaverne ved at holde færre møder, hvis det kan lade sig gøre

Sæt tid af til socialt samvær med kollegerne

Sæt f.eks. en fælles morgenmad eller kaffepause i kalenderen, hvor I kan vende ferien, nyheder fra arbejdspladsen osv. På den måde kommer du hurtigt tilbage i fællesskabet på arbejdspladsen, og I sparer afbrydelser og tid senere, når I kan nå at få rundet snakken af.

AP Pensions helbredsvejledere kan hjælpe

Hvis du ikke har det godt, eller hvis helbredet svigter, kan du få hjælp og rådgivning af AP Pensions helbredsvejledere i AP Care. Det er en del af vores tilbud til dig som kunde.

Du kan ringe eller skrive alle hverdage mellem klokken 8.00 og 17.00 på 7080 5020 eller care@appension.dk

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.