• Samfundsansvar

Sådan ruster vi os til nye EU-regler om bæredygtighed

Nye EU-regler stiller krav til, hvordan vi i finanssektoren informerer vores kunder om bæredygtigheden af deres investeringer. Her kan du blive klogere på de initiativer, vi i AP Pension har iværksat for at leve op til reglerne.

Efter den 10. marts 2021 bliver det nemmere for forbrugere i EU at gennemskue, om deres investeringer er bæredygtige og i hvor høj grad. En ny EU-forordning, den såkaldte Disclosure-forordning, stiller nemlig krav til, hvordan finansielle virksomheder kommunikerer om bæredygtighed i forbindelse med investeringsprodukter.

Disclosure-forordningens centrale formål er at skabe transparens om finansielle udbyderes bidrag til at opnå bæredygtighed. Dermed skal forordningen understøtte, at forbrugerne kan træffe oplyste valg på baggrund af viden om udbydernes og deres produkters integration af bæredygtighedshensyn i investeringsprocesser generelt og i de enkelte produkter.

Formålet med reglerne er altså at give forbrugerne et ensartet grundlag, når de sammenligner forskellige investeringsprodukter, og på den måde hindre greenwashing, hvor produkter præsenteres som mere bæredygtige, end de egentlig er.

AP Pension er klar med initiativer

I AP Pension har vi gennemført flere initiativer, der udspringer af kravene i reglerne. De tre væsentligste tiltag er:

 1. Oplysninger om politikker for bæredygtighed på appension.dk
  Udbydere af investeringsprodukter skal offentliggøre oplysninger om deres officielle politikker for bæredygtige investeringer på deres hjemmeside. Hos os finder du dem på appension.dk/investering-og-baeredygtighed

 2. Oplysninger om grønne investeringer i fondsoversigten
  De nye regler skelner mellem fire typer af fonde, som tydeligt skal varedeklareres:
  • Fonde, der har bæredygtig investering som sit mål
  • Fonde, der fremmer miljømæssige og/eller sociale forhold
  • Fonde, hvor vurdering af risici relateret til bæredygtighed indgår i investeringsbeslutningerne
  • Fonde, hvor bæredygtighedsrisici vurderes til ikke at være relevante

Du kan finde information om de forskellige typer fonde på fondsoversigten på appension.dk og på Min Pension.

Klassificeringen fremgår af de enkelte fondes faktaark, som desuden indeholder link til detaljeret information om, hvorfor fondene er klassificeret, som de er. På den måde kan du altid se, hvordan vores fonde er klassificeret – samt få en beskrivelse af hvorfor.

Her kan du se et par eksempler på den detaljerede information:

AP Bæredygtig

AP Active

 1. Information til kunderne
  Som kunde skal du let kunne finde oplysninger om, hvordan vi arbejder med bæredygtighed, både generelt og for de enkelte investeringsfonde med bæredygtighedskarakteristika.

  Vi arbejder videre med vores kommunikation om bæredygtighed, ligesom yderligere regulering på området ventes fra EU. Der vil derfor komme flere tiltag hen over året, som vi løbende vil informere om.

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.