• Samfundsansvar

Sådan kan bæredygtig investering ændre verden

Hvis du kunne bidrage til at gøre verden både sundere, grønnere og mere retfærdig, ville du så gøre det? Investerer du en del af din pensionsopsparing i AP Bæredygtig, støtter du FN’s omfattende verdensmål for bæredygtig udvikling. Læs mere og se, hvordan du gennem AP Bæredygtig bidrager positivt til at bekæmpe fattigdom, reducere klodens CO2-udledning, passe på verdens skove og meget mere.

”Mange af de kritiske udfordringer for overlevelse relaterer sig til forskelle i udvikling, fattigdom og stigning i befolkningstal. De lægger et hidtil uset pres på vores planets jord, vand, skove og andre naturlige ressourcer, ikke mindst i udviklingslandene.

Det vi har brug for nu, er en ny æra med økonomisk vækst – en vækst, der er væsentlig og samtidig både socialt og miljømæssigt bæredygtig. ”

– Chairman Gro Harlem Brundtland, Our Common Future, United Nations 1987 (frit oversat af AP Pension)

Sådan skrev Gro Harlem Brundtland i FN’s berømte Brundtland-rapport, der har skabt grundlaget for, hvordan vi arbejder med bæredygtig udvikling i den vestlige verden.

Bæredygtig udvikling handler nemlig ikke kun om klima og miljø, men om harmoni mellem hvordan vi udnytter jordens resurser, hvordan vi investerer, produktions- og forbrugsmønstre, teknologisk udvikling og fundamentale menneskelige behov.

Derfor er du med AP Bæredygtig i din portefølje med til at investere bredt inden for bæredygtig udvikling. Helt konkret med afsæt i FN’s 17 verdensmål.

Kilde: FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling: www.verdensmaalene.dk

Modsat, hvad mange tror, er der sket store fremskridt de seneste 30 år. Siden 1990 er fattigdom i verden faldet med 75 procent, og dobbelt så mange børn i udviklingslande overlever deres fem års fødselsdag. To milliarder mennesker har fået adgang til rent drikkevand og millioner af menneskeliv er reddet med forebyggelse og behandling af livstruende sygdomme.

Investering i bæredygtig udvikling virker. Og det bidrager du til ved at investere din pensionsopsparing i AP Bæredygtig. 

Dine penge arbejder for både mennesker og planeten

Med AP Bæredygtig investerer du, som nævnt, i overensstemmelse med FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.

Herunder kan du se eksempler på, hvordan din pensionsopsparing bidrager til at løse nogle af verdens vigtigste problemstillinger.

Hvis du er nysgerrig på de nøjagtige krav, investeringerne skal leve op til, og den fulde portefølje, kan du læse mere her.

Kilde: International Development Association (IDA)

International Development Association (IDA)

I 2020 begyndte AP Pension at investere i sociale obligationer udstedt af IDA, en del af verdensbanken. Obligationerne støtter op om investeringer i verdens 74 fattigste lande.

IDA’s arbejde handler primært om at tilbyde teknisk ekspertise og billig finansiering til programmer og projekter, der reducerer fattigdom og øger økonomisk vækst – og støtter dermed op om FN’s verdensmål 1: Afskaf fattigdom.

IDA’s påvirkning er verdensomspændende og tæller alt fra forbedring af børns uddannelse i Cambodia til støtte til små landmænd i Kenya. Find de mange resultater her.

Danone

 

Danone er en af verdens førende fødevareproducenter, der, ud over at vil være CO2-neutrale i 2050, arbejder for at fremme sunde produkter og sunde fødevarevalg.

De arbejder aktivt med bæredygtig innovation i forbindelse med sundhed, som at mindske jernmangel hos børn i udviklingslande, fremme veganske produkter, reducere madspild, uddanne mødre i ernæring og meget, meget mere. Læs flere historier her.

Danone bidrager derfor til FN’s verdensmål 2 og 3: Stop sult - og Sundhed og trivsel.

American Water

 

American Water er et amerikansk selskab, der beskæftiger sig med vand og spildevandstjenester i USA og Canada. De er udnævnt som et af verdens 100 mest bæredygtige selskaber (Barron’s Magazine, 2019). 

Ved at arbejde med vand og spildevand bidrager American Water aktivt til verdensmål 6: Rent vand og sanitet. Derudover er rent vand essentielt for at sikre et godt helbred og god hygiejne, og de bidrager derfor også til verdensmål 3: Sundhed og trivsel.

American Water har en vision om at være ledende inden for bæredygtig virksomhedspraksis blandt forsyningsselskaber og har blandt andet konkrete målsætninger om at reducere deres vand- og energiforbrug.

Weyerhaeuser

I mere end 100 år har et af verdens største skovselskaber Weyerhaeuser arbejdet med bæredygtigt skovbrug og fremstilling af træprodukter.

Weyerhaeusers aktiviteter og produkter berører både landarealer, vilde økosystemer og samfund og sikrer en bæredygtig produktionsmodel, der understøtter verdensmål 15: Livet på land.

Da virksomheden beskæftiger sig med skov og naturmaterialer, har Weyerhaeuser haft et særligt fokus på bæredygtighed i produktionskæden – blandt andet med deres ambitiøse Sustainability Strategy fra 2010.

Selskabet har vundet adskillige priser for deres tilgang til etik, miljø og sociale forhold.

Hvad er effekten af dine bæredygtige investeringer?

I AP Pension samarbejder vi med fintech-virksomheden Matter, der via omfattende datasæt screener og analyserer bæredygtige investeringer.

Det betyder, at vi hele tiden overvåger dine investeringer ud fra strenge kriterier for bæredygtighed og måler på den samlede klimapåvirkning.

Dashboard, der viser effekten af din investering i AP Bæredygtig via www.matterpension.dk

Har du lyst til at se, hvor meget dine investeringer er med til at undgå CO2-udledning og affaldsproduktion sammenlignet med en gennemsnitlig dansk pensionsopsparing? Eller hvor meget grøn energi, du er med til at producere? Se dit personlige impact hos Matter.

 

 

 

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.