• Bæredygtighed

Ny investeringsdirektør: Vi holder snuden i sporet

Rasmus Cederholm er ny investeringsdirektør i AP Pension, men han har som aktiechef i AP Pension gennem flere år været en væsentlig del af det hold, der gennem årene har skabt stor værdi til vores kunders pensionsopsparinger.

AP Pensions stærke investeringshold, der hele tiden er på udkig efter muligheder, der kan give mere værdi på pensionsopsparingerne, fik i løbet af sommeren en ny mand for bordenden. Det skete, da Rasmus Cederholm blev ny investeringsdirektør efter Ralf Magnussen, der er skiftet til en stilling uden for AP Pension.

Men selv om Rasmus Cederholm er ny investeringsdirektør, så er han en rutineret herre med et stort kendskab til AP Pension. For siden 2017 har han været aktiechef hos os. Dermed har Rasmus Cederholm været en væsentlig del af det hold, der gennem de seneste år har bragt AP Pensions afkast helt i front i pensionsbranchen. Ligesom resten af investeringsafdelingen fortsat har samme holdopstilling, der med is i maven og rolige hænder på styret har bragt stor værdi til pensionsopsparingerne i AP Pension – også i svære tider, som da coronaens indvirkning på de finansielle markeder var på sit højeste.

Vil fortsætte de gode takter

Rasmus Cederholm ser det som en stor styrke, at kollegaerne i investeringsafdelingen har kendskab til både forretningen og hinanden gennem flere år:

- Folkene i maskinrummet, der har skabt afkastene, er stadigvæk om bord. Det er vigtigt, at det ikke er en helt ny opstilling, vi skal have til at fungere. Vi har vores filosofi og proces på plads. Dermed kan vi holde snuden i sporet og fortsætte de gode takter, siger Rasmus Cederholm og fortsætter:

- Der er ikke nogen garanti for fremtidige afkast, men med den samme bemanding er der en større sandsynlighed for at gentage succesen med gode afkast end, hvis vi havde foretaget store udskiftninger, siger den nye investeringsdirektør, der samtidig gør det klart, at der ikke vil blive foretaget store ændringer med ham ved rorpinden.

- Jeg er stor tilhænger af den måde, som investeringsafdelingen er blevet drevet på. Som aktiechef gennem de seneste fire år har jeg selv været med til at etablere vores interne forvaltning af globale aktier i AP Pension, og vores nye aktiechef, der også er intern, har været med til at forme hele strategien for globale aktier. Så den del af forretningen bliver drevet meget på samme måde som gennem de seneste år. I det hele taget bliver det mere en evolution end revolution, siger Rasmus Cederholm, der inden han kom til AP Pension i 2017 blandt andet havde arbejdet flere år i Nykredit.

Bedste argument vinder

En af investeringsafdelingens største styrker er ifølge Rasmus Cederholm, at afdelingen er hurtig til at træffe beslutninger, hvilket blandt andet kom til udtryk i sommeren sidste år, da afdelingen omlagde aktieporteføljen til at have en overvægt af valueaktier. Den beslutning var med til at skabe store afkast til pensionsopsparerne, hvor AP Pension sluttede året med nogle af branchens højeste afkast.

- Da vi omlagde aktieporteføljen til at have en overvægt af valueaktier, gik der kun et par uger, fra beslutningen var truffet, til det hele var på plads. Det viser, at vi er gode til at træffe beslutninger relativt hurtigt, og det er vigtigt for en investeringsafdeling, siger Rasmus Cederholm og fortsætter:

- Vi tør samtidig udfordre hinandens synspunkter, hvilket er en stor styrke, der er med til at få belyst tingene hele vejen rundt, og alle i afdelingen bakker i sidste ende op om den endelige beslutning. Det er en unik afdeling med en korpsånd, hvor alle har en appetit på at diskutere os frem til en løsning, så vi sammen kan skabe de bedst mulige afkast til kunderne.

Om Rasmus Cederholm:

Rasmus Cederholm er 43 år gammel.

Han bor i hus i Lejre på Midtsjælland, hvor han også er vokset op, sammen med sin kone Cecilie og fire børn, hvor to af dem er deres fælles børn.

Ud over tiden sammen med sine børn og kone bruger Rasmus også sin fritid på mad og vin. En hobby han har haft, siden han boede hjemme og blev introduceret til gastronomiens verden. Interessen medfører rejseaktivitet - oftest til et vindistrikt eller en god restaurant, der er værd at rejse efter. Rasmus har desuden en passion for ældre klassiske biler, men det er en hobby, der midlertidigt er sat på pause. For med fire drenge i huset er der ikke mange overskydende timer i døgnet.

I sine teenage år boede Rasmus i Hamborg i Tyskland, hvor han også tog sin studentereksamen på den Internationale skole i Hamborg. Det var en tid i et internationalt miljø med mange spændende kulturer og etniciteter.

Karriere

2021 – AP Pension, Investeringsdirektør

2017 – 2021: AP Pension, Aktiechef

2011 – 2017: Nykredit Asset Management, Senior porteføljemanager, Globale Aktier

2007 – 2011: AMBER Asset Management A/S, Stiftende Partner og porteføljemanager, Globale Aktier

2003 – 2007: Gudme Raaschou Asset Management, Porteføljemanager, Nordiske Aktier

2001 – 2003: Gudme Raaschou Asset Management, Ass. porteføljemanager, Danske Aktier

1998 – 2003: CBS, Cand. Merc. (mat)

 

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.