• Samfundsansvar

AP Pension vil fremover bygge med CO2-reduceret cement

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, der er en af Danmarks største private bygherrer, ønsker at gå forrest i omstillingen mod mere bæredygtigt byggeri. Derfor sigter AP Ejendomme nu efter en konvertering til den CO2-reducerede cement FutureCEM, produceret af Aalborg Portland, i alle fremtidige byggerier.

Cement er som hovedbestanddelen i beton et uomgængeligt materiale i ethvert byggeri. Men når AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, fremover sætter sine byggerier i gang, vil den CO2-reducerede cement FutureCEM, produceret af Aalborg Portland, udgøre et centralt materiale i byggeprocessen.

AP Ejendomme sigter nemlig efter en konvertering til den CO2-reducerede cementtype i alle sine byggerier, der med op til 30 procent lavere CO2-aftryk skal bidrage til pensionsselskabets klimaambitioner, forklarer adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

- Vi ønsker at gå forrest inden for bæredygtigt byggeri, og derfor sigter AP Ejendomme nu efter en konvertering til FutureCEM. Som en af landets største private bygherrer bærer vi et ansvar i den grønne omstilling inden for byggeriet. Derfor undersøger vi hele tiden nye teknologier, der kan understøtte vores overordnede ambition om at være førende inden for bæredygtigt byggeri, siger Peter Olsson og fortsætter:

- Vi har igennem længere tid været i dialog med Aalborg Portland omkring anvendelse af FutureCem i vores projekter, da vi er meget opmærksomme på, at CO2-aftrykket fra råhuset (beton) fylder en væsentlig del på det samlede CO2-regnskab. Som led i at realisere vores ambition har vi derfor taget initiativet til at samle værdikæder i nogle af de vigtigste processer i byggeriet. Vi har erfaret, at vi gennem tidlig dialog og samarbejde på tværs af den samlede værdikæde virkelig kan være med til at flytte udviklingen inden for den grønne omstilling.

AP Ejendomme, der planlægger byggerier med et samlet antal kvadratmeter på 250.000 over de kommende år, ønsker at anvende FutureCEM i alle de byggerier, hvor det rent teknisk kan lade sig gøre, og hvor projektøkonomien tillader det.

Samarbejde og dialog skal drive grøn omstilling

Aalborg Portland introducerede officielt FutureCEM på markedet den 1. januar 2021 efter mange års innovation og udvikling af brugen af kalcineret ler og kalk i kombination. Samtidig har cementproducenten haft et stigende fokus på samarbejde og dialog med byggeriets værdikæde med henblik på at understøtte den grønne omstilling inden for den danske byggebranche.

Derfor glæder det Aalborg Portland-direktør Michael Lundgaard Thomsen, at dette arbejde nu har båret frugt:

- Vi har en god dialog med branchen, og flere og flere aktører viser interesse i FutureCEM. Udmeldingen fra AP Pension er et klart bevis på en udbredt ambition og strategisk interesse i at omstille til et bæredygtigt byggeri, og det understreger, at der er en stigende efterspørgsel på CO2-reducerede løsninger som FutureCEM, der i øjeblikket oplever et konstant stigende momentum i markedet, siger Michael Lundgaard Thomsen og fortsætter:

- Jeg mener, at vi som branche må bifalde, at en stor, privat bygherre som AP Ejendomme sætter en retning og går forrest i at bidrage til den grønne omstilling i byggeriet. Det kan forhåbentligt være en katalysator i at drive markedsudviklingen hen mod de CO2-reducerede løsninger, således hele betonbranchen og entreprenørerne også kommer med på vognen. For slet ikke at nævne de offentlige bygherrer, som forhåbentligt snart vil begynde at stille CO2-krav i offentlige licitationer og understøtte efterspørgslen på de CO2-reducerende løsninger som FutureCEM og andre produkter, der allerede findes på markedet.

For yderligere information:
  • Peter Olsson, adm. direktør AP Ejendomme. Mobil: 2098 5018
  • Thomas Uhd, Head of Sustainability & External Relations Aalborg Portland. Mobil: 2294 4167

 

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.