• Samfundsansvar

AP Pension tilbyder kunderne bæredygtige indeksfonde

Siden slutningen af januar 2021 har kunder i AP Pension kunnet investere i to nye bæredygtige indeksfonde, mens en tredje lanceres i marts. Fondene følger et indeks, der er udviklet af MSCI og Nykredit Asset Management i fællesskab, og som blandt andet lever op til målene i Paris-aftalen. AP Pension flytter aktieinvesteringer for samlet 1,7 mia. kr. til de nye fonde.

Indeksinvesteringer har vundet mere og mere frem de seneste fem år, fordi de giver almindelige investorer mulighed for at opnå en bred aktieinvestering til lave investeringsomkostninger. Ifølge Sandra Metoyer, som er chef for ansvarlige investeringer i AP Pension, fører indeksinvesteringer dog ofte også nogle udfordringer med sig.

- Som ansvarlig investor lægger AP Pension vægt på, at de investeringer, vi foretager, sker i overensstemmelse med vores politik for ansvarlige investeringer og at vi kan efterleve de kriterier, vi sætter for de selskaber, vi investerer i. Samtidig er det centralt for os, at vi kan håndhæve vores eksklusionsliste. Det er en udfordring, når vi taler om indeksinvesteringer, for der har vi ingen indflydelse på sammensætningen af fondene, siger Sandra Metoyer.

Den udfordring er der imidlertid kommet en løsning på nu. AP Pension lancerer nemlig tre nye bæredygtige indeksfonde, som er udviklet sammen med Nykredit Asset Management.

Nyt bæredygtigt indeks sætter rammerne

De tre fonde kommer til at følge et nyt bæredygtigt indeks, som Nykredit Asset Management har udviklet sammen med den amerikanske virksomhed MSCI, der er en af verdens største udbydere af investeringsindeks og analyser.

Investeringerne i det nye indeks skal blandt andet leve op til målene i Paris-aftalen, og der er opstillet mål om, at der skal ske en reduktion af porteføljens CO2-aftryk på minimum syv procent årligt. Der stilles også krav om, at virksomhederne i indekset scorer højt på de såkaldte ESG-kriterier, som står for ’Environmental’, ’Social’ og ’Governance’, ligesom der sker eksklusion af en lang række virksomheder, som beskæftiger sig med fossile brændstoffer, våben, alkohol, spil og tobak. Det nye indeks er desuden designet til at leve op til kravene for at blive Svanemærket.

Bæredygtige ambitioner gælder hele porteføljen

Sandra Metoyer forklarer, at udskiftningen af fondene er et naturligt og vigtigt skridt i AP Pensions arbejde med bæredygtighed og samfundsansvar.

- Vi har arbejdet meget med bæredygtighed som tema de senere år, og vi var blandt andet de første i branchen til at lancere et dedikeret bæredygtigt pensionsprodukt. Men vores ambitioner om at bidrage til en bæredygtig udvikling gælder på tværs af alle vores produkter, og derfor giver det rigtig god mening, at vi nu udskifter en række klassiske indeksfonde med bæredygtige alternativer, siger hun.

AP Pension flytter 1,7 mia. kr.

De tre nye bæredygtige fonde kommer til at erstatte en række eksisterende indeksfonde fra Sparinvest, som AP Pension tilbyder kunderne i dag. Sparinvest er i dag en del af Nykredit-koncernen. Udskiftningen betyder, at AP Pension samlet set flytter 1,7 mia. kr. til de nye fonde.

 Fakta om de nye fonde:

Fond

Lancering

ÅOP

*Risikotal

AP USA Aktier ESG Indeks

Januar 2021

0,38 %

5,1

AP Europa Aktier ESG Indeks

Januar 2021

0,42 %

5,1

AP Globale Aktier ESG Indeks

Marts 2021

0,39 %

5,1

*Risikotallet følger Forsikring & Pensions branchehenstilling om risikomærkning af markedsrente-produkter. Risikoen angives på en skala fra 1,0 til 5,9, hvor risikotallene mellem 1,0 og 1,9 er den laveste risiko, mens risikotallene mellem 5,0 og 5,9 er den højeste risiko.

 

For yderligere information:

Sandra Metoyer, chef for ansvarlige investeringer i AP Pension. Mobil: 2280 6437
Nicolai Nielsen, pressechef. Mobil: 4083 9973

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.