• Samfundsansvar

AP Pension opfører kæmpe træbyggeri i Nordhavn

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, kan inden længe sætte gang i opførelsen af et af Danmarks største byggerier i træ. For på Marmormolen i Københavns Nordhavn vil AP Ejendomme opføre en godt 28.000 kvadratmeter stor erhvervsejendom, hvor træ spiller en helt afgørende rolle. Ved at bruge træ forventer AP Pension at kunne reducere CO2-udledningen med ca. 6.660 ton på råhuset. Samtidig støtter byggeriet op om en række af FN’s verdensmål.

Bæredygtighed er kodeordet for det kommende erhvervsbyggeri, som AP Ejendomme senere på året sætter gang i på Marmormolen i Københavns Nordhavn. For ejendommen, der kommer til at rumme godt 28.000 kvadratmeter fordelt på otte etager, vil blive helt eller delvist udført i massivtræ i konstruktionerne. Dermed vil CO2-udledningen blive reduceret markant i forhold til, hvis der blev brugt traditionelle byggematerialer. Ejendommen, der bliver 36 meter høj, bliver blandt de største bygninger i træ herhjemme og vil bidrage til flere af FN’s verdensmål. Bygningen vil blandt andet bidrage til verdensmålene for Sundhed og trivsel, Bæredygtige byer og lokalsamfund, Ansvarligt forbrug og produktion og Partnerskaber for handling.

Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, ser frem til, at opførelsen af den kommende ejendom på Marmormolen sættes i gang.

- Med vores kommende ejendom på Marmormolen sætter vi fuldt fokus på det bæredygtige byggeri. For AP Pension har det stor betydning, at vi kan være med til at bidrage til en bæredygtig udvikling og FN’s verdensmål. En af de måder, vi kan gøre det på, er gennem vores ejendomsinvesteringer. Det er vores kommende ejendom på Marmormolen et godt eksempel på, siger Peter Olsson, der mener, at ejendommen vil hæve barren for, hvordan vi bruger træ i byggeriet herhjemme.

- Med vores ejendom på Marmormolen kommer vi til at sætte standarderne for, hvor stor en del træ fremover kommer til at spille i opførelsen af store erhvervsejendomme. For AP Pension er det naturligt, at vi hele tiden ser, hvor vi kan hæve barren, og det er jeg sikker på, at vi kommer til med denne ejendom. Vi forventer at kunne reducere CO2-udledningen med ca. 6.660 ton ved at udskifte beton i råhuset med massivtræ. De steder, hvor vi bruger beton på Marmormolen, vil vi bruge Aalborg Portlands CO2-reducerede cementtype, FutureCEM, som har op til 30 procent lavere CO2-aftryk end traditionel cement, siger Peter Olsson.

Det er Henning Larsen, der har tegnet AP Pensions kommende erhvervsejendom i Nordhavn, og her er de stolte over at være en del af det store bæredygtige byggeri.

- Det er i dag bydende nødvendigt, at arkitekturen udfordrer vores vanlige forestilling omkring konstruktioner og materialer. Byggeindustrien er storudleder af CO2, og vi har derfor også store muligheder for at gøre tingene bedre. Med dette nye og større træbyggeri i hovedstaden kan vi forhåbentlig være med til at sætte standarden for, hvordan der bliver arbejdet med arkitektur i resten af landet. Vi føler os overbeviste om, at AP Pension med sin kommende erhvervsejendom på Marmormolen kommer til at inspirere kommende byggerier i en endnu mere bæredygtig retning, og vi er stolte over sammen med AP Pension at gå forrest, når det kommer til brug af træ i byggeriet, siger Søren Ølgaard, Partner & Design Director i Henning Larsen.

Rambøll er rådgiver på projektet, og det rådgivende ingeniørfirma ser frem til at være en del af det ambitiøse projekt.

- Det er et ambitiøst bæredygtigt projekt, som AP Pension arbejder med. Det vil være med til at cementere, at træ i byggeriet er en vigtig bidragsyder til at reducere CO2-udledningen i byggebranchen. Vi er glade for at være med til at bidrage til projektet, så vi sammen kan arbejde på at fremme klimavenlige byggematerialer i byggeriet, siger Duncan Horswill, Design Director i Rambøll.

AP Pension har købt Marmormolen-grunden af By & Havn, og hos By & Havn er de glade for, at ejendommen, som AP Pension opfører på Marmormolen, har et stort fokus på bæredygtighed. Adm. Direktør i By & Havn, Anne Skovbro, ser frem til endnu et bæredygtigt byggeri i Nordhavn.

- Vi er glade for at se de planer, som AP Pension har for Marmormolen, for vi har brug for, at de store aktører inden for byggeriet er med til at levere resultater på den bæredygtige dagsorden. I By & Havn ser vi det som en pligt at præge byggeriet i en bæredygtig retning, og derfor er det innovative arbejde med at fremme træbyggeri spændende at følge, fortæller Anne Skovbro.

Fakta om Marmormolen:

Højde: 36 meter
Antal kvadratmeter: 28.000
Antal etager: Otte
Hvor kommer træet fra: Europa
Hvem laver træet: Tyskland eller lande i Skandinavien + Finland
Byggeriet sættes i gang ultimo 2021
Bygningen forventes at stå klar i 2024
Forventet reduktion på ca. 6.660 ton CO2 på råhuset
Byggeriet vil som minimum kunne opnå en DGNB-guld certificering.

For yderligere information:

  • Peter Olsson, adm. Direktør, AP Ejendomme. Mobil: 2098 5018
  • Søren Øllgaard, Partner & Design Director, Henning Larsen. Mobil: 2715 0276
  • Duncan Horswill, Design Director Rambøll. Mobil: 5161 0400
  • Kristian Wederkinck, kommunikationschef By & Havn. Mobil: 3053 5004

 

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.