• Samfundsansvar

AP Pension og Spar Nord udvider pensionssamarbejde

AP Pension og Spar Nord har indgået en aftale om, at banken indtræder fuldt i AP Pensions nærpension-samarbejde. Spar Nord har siden februar 2018 formidlet nærpensions produkter til sine erhvervskunder, men fra 1. maj 2022 vil banken også tilbyde nærpensions forsikrings- og pensionsprodukter til sine private kunder.

For anden gang inden for kort tid kan AP Pension offentliggøre et nyt stort banksamarbejde. Denne gang er det Danmarks femtestørste bank Spar Nord, der træder fuldt ind i AP Pensions pengeinstitutsamarbejde nærpension pr. 1. maj næste år.

Både administrerende direktør i AP Pension, Bo Normann Rasmussen, og administrerende direktør i nærpension, Ellen Dalsgaard Zdrakovic, ser et stort potentiale i det nye samarbejde og glæder sig til at byde kunderne fra Spar Nord velkommen.

- Det er stort for os, at vi kan udvide vores nærpension-samarbejde med endnu et stort pengeinstitut, og jeg ser frem til at byde en masse nye kunder fra Spar Nord velkommen i vores kundefællesskab, siger Bo Normann Rasmussen og tilføjer:

- Nu bliver vores produkter tilgængelige for endnu flere kunder rundt om i landet, og det er netop styrken ved AP Pensions distributions-set up, hvor vi arbejder sammen med både banker, mæglere og agenter, samtidig med at vi har vores egne sælgere og rådgivere.

Mangeårigt samarbejde mellem lokale pengeinstitutter

Nærpension-samarbejdet har rødder tilbage til 1990’erne, hvor en række lokale pengeinstitutter stiftede Foreningen af Samarbejdende Sparekasser (FSS), som AP Pension købte i 2011 og omdøbte til nærpension.

- Nærpension hviler på et mangeårigt samarbejde mellem lokale pengeinstitutter, som AP Pension har investeret i at videreudvikle og digitalisere, så vi i dag står med et stærkt koncept. Og selvom vi rykker et niveau op med de nye samarbejdsaftaler, så holder vi fast i, at alle pengeinstitutter i nærpension er lige vigtige, uanset størrelse, siger Ellen Dalsgaard Zdrakovic.

Pension og forsikring er kerneområde for Spar Nord

I Spar Nord ser bankdirektør Martin Kudsk Rasmussen pension og forsikring som et kerneområde i forhold til at give kunderne tryghed og rådgivning om alle dele af privatøkonomien.

- Det er vores oplevelse, at pension og forsikring i stigende grad ligger kunderne på sinde og er mere aktuelt end nogensinde før. Og jeg vil da heller ikke lægge skjul på, at vi med skiftet til nærpension har en ambition om at vækste dette forretningsområde markant de kommende år, fortæller Martin Kudsk Rasmussen.

- Vi ser nærpension som en særdeles stærk partner, der understøtter vores ambition om at give kunderne den bedste rådgivning, siger Martin Kudsk Rasmussen og tilføjer, at banken allerede i dag har et godt kendskab til nærpension via samarbejdet om erhvervskunder, ligesom det er en fordel, at bankens medarbejdere kender AP Pension fra deres egen firmaordning.

 

Fakta om Spar Nord

  • Spar Nord er Danmarks femtestørste pengeinstitut med et samlet forretningsomfang efter 1. kvartal 2021 på mere end 326 mia. kr.
  • Banken har cirka 440.000 privatkunder og 30.000 erhvervskunder.
  • Kunderne kan møde banken i 57 filialer fordelt over hele landet.

Fakta om nærpension

  • nærpension er 100 procent ejet af AP Pension og samarbejder med 33 danske pengeinstitutter.
  • AP Pension står for administrationen og forvaltningen af 239.000 kunders pensionsopsparinger og forsikringer via nærpension-samarbejdet.
  • Kunderne indbetaler cirka 1,6 mia. kr. i årlige præmier og har cirka 9 mia. kr. i samlet opsparing.

For yderligere information

AP Pension: Pressechef, Nicolai Nielsen – 4083 9973

Spar Nord: Bankdirektør, Martin Kudsk Rasmussen – 2210 2460

 

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.