• Samfundsansvar

AP Pension og BankInvest i stort samarbejde om investering i boligejendomme

AP Pension og BankInvest udvider deres eksisterende samarbejde på kapitalforvaltningsområdet med et nyt samarbejde om investering i boligejendomme. AP Pension har i den forbindelse indgået en aftale med det internationale investeringsselskab Castlelake, L.P. om at købe det danske ejendomsselskab Bostad A/S og deres samlede portefølje af boligejendomme i Danmark.

Handlen omfatter mere end 70 boligejendomme placeret i og omkring 12 regionale vækstbyer på Sjælland, Fyn og i Jylland, og det er denne portefølje af ejendomme, som BankInvest i samarbejde med AP Pension forventer at kunne tilbyde sine investorer.

BankInvest ser potentiale i boligejendomme

BankInvest har siden 2018 investeret i erhvervsejendomme, hvor BankInvests samlede portefølje har en markedsværdi på cirka 7,5 mia. kroner pr. oktober 2021. Det er BankInvests forventning, at der vil være tilsvarende stor efterspørgsel på investeringer i boligejendomme.

- I BankInvest arbejder vi løbende på at tilbyde alternativer til vores kunder, som normalt er forbeholdt pensionsselskaber og andre institutionelle investorer. Alternativer, i dette tilfælde boligejendomme, er et godt supplement til investeringer i børsnoterede aktier og obligationer, siger Lars Bo Bertram, CEO i BankInvest.

Langsigtet investering for AP Pension

For AP Pension er investeringen først og fremmest en mulighed for at skabe et solidt, langsitet afkast til kunderne, men udover selve investeringscasen ser den administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, også et stort potentiel i det kommende samarbejde med BankInvest.

- Købet af Bostad A/S og deres ejendomsportefølje er kun første trin i det kommende samarbejde. AP Ejendomme er en af landets førende ejendomsudviklere, og vi har en stor pipeline af udviklingsprojekter, som vi løbende har brug for at kunne afsætte i markedet. Aftalen med BankInvest giver os en større investeringskapacitet og dermed mulighed for at beholde flere at vores færdige boligprojekter i eget regi, siger Peter Olsson.

Thylander skal hjælpe med drift og forvaltning

Den danske ejendomsforvalter Thylander har bistået AP Pension med handlen, og vil efterfølgende også samarbejde med AP Pension om at forvalte og drive den nyindkøbte ejendomsportefølje.

- Der er tale om en stor portefølje på mere end 70 ejendomme, så vi har ønsket at have en stærk partner til at hjælpe med den løbende drift og forvaltning. Det er vigtigt, at vi har både ressourcerne og kompetencerne til at sikre, at projektet kommer godt fra start, siger Peter Olsson.

Handlen mellem AP Pension og Castlelake er betinget af de danske konkurrencemyndigheders godkendelse.

 

For yderligere oplysninger kontakt:

  • Peter Olsson, administrerende direktør i AP Ejendomme POL@appension.dk – 2098 5018
  • Lars Bo Bertram, CEO i BankInvest LBB@bankinvest.dk – 4042 7480

 

 

 

Om AP Pension og AP Ejendomme
AP Pension er med en samlet balance på 175 mia. kr. Danmarks fjerdestørste kommercielle pensionsselskab. AP Pension er 100 procent kundeejet og har mere end 400.000 kunder. AP Ejendomme er datterselskab i AP Pension-koncernen, og er et af Danmarks førende selskaber inden for udvikling af bolig- og erhvervsejendomme.


Om BankInvest
BankInvest er en dansk kapitalforvalter og udbyder af værdipapirfonde, investerings- og kapitalforeninger med en samlet formue under forvaltning og administration på 139 mia. kroner (pr. 30. juni. 2021). BankInvest forvalter midler for cirka 210.000 private investorer og et antal institutionelle investorer i Danmark og udlandet. BankInvest blev etableret i 1969, og ejerkredsen består af 38 danske pengeinstitutter. BankInvest har cirka 110 medarbejdere.

 

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.