• Samfundsansvar

Positiv stemning på de finansielle markeder viser sig på afkastene

Efter et særdeles hårdt første kvartal på de finansielle markeder, har andet kvartal været anderledes positivt. Den positive stemning på de finansielle markeder viser sig også på det samlede afkast efter andet kvartal, hvor en stor del af det tabte på pensionsopsparingerne fra første kvartal er blevet indhentet. Se videoen nederst i artiklen, hvor vores investeringsdirektør, Ralf Magnussen, fortæller mere om afkastene efter første halvår.

Corona-virussen sendte i første kvartal stemningen på de finansielle markeder helt i bund, hvilket også satte sine tydelige spor på afkastene på pensionsopsparingerne. Efter andet kvartal er corona-virussen stadig en del af hverdagen, men stemningen på de finansielle markeder har vendt sig i en positiv retning i løbet af det seneste kvartal.

- Det, vi har set i andet kvartal, har været med et helt andet fortegn end i første kvartal. Vi har haft et rigtig flot afkast i andet kvartal både på aktier, kreditobligationer og andre aktiver, siger investeringsdirektør i AP Pension, Ralf Magnussen, og forklarer, at økonomiske tiltag, i forbindelse med corona-krisen, har været med til at vende stemningen på de finansielle markeder.

- Myndighederne foretog nogle tiltag på de finansielle markeder, og når vi kigger tilbage, fandt vi en bund på aktiemarkedet den 23. marts, da den amerikanske centralbank kom med en række tiltag, som vendte aktiemarkedet og kreditmarkedet, siger Ralf Magnussen.

Den positive udvikling på de finansielle markeder viser sig også på afkastene på pensionsopsparingerne ved udgangen af første halvår.

- Afkastene for AP Active ved halvårets slutning er stadig i negativt terræn, men det er betydeligt mindre, end da vi forlod første kvartal. En kunde med ti år til pension har et negativt afkast på minus to procent, mens kunder med 20 og 30 år til pension har negative afkast på omkring minus fire procent efter første halvår. Så alt i alt er det en flot afslutning på andet kvartal 2020, fortæller vores investeringsdirektør.

AP Active, 5 år AP Active, 10 år AP Active, 20 år AP Active, 30 år
-1,5 % -2,2 % -4,5 % -4,1 %

Tabellen viser afkastene i AP Active efter første halvår af 2020 for kunder med fem, 10, 20 og 30 år til pension.

Flotte afkast til AP Bæredygtig

For kunder, der har investeret dele af deres pensionsindbetalinger i vores bæredygtige investeringslinje, AP Bæredygtig, er de samlede afkast efter andet kvartal også gået i den rigtige retning.

- Når vi kigger på afkastene for AP Bæredygtig, så har de været flotte. For en kunde med ti år til pension ender vi tæt på nul, og det er pænt den finansielle uro taget i betragtning. For kunder med 20 og 30 år til pension er tabene lidt større med et tab på omkring minus tre procent med 20 år til pension og minus fire procent for folk med 30 år til pension, siger Ralf Magnussen.

AP Bæredygtig, 5 år AP Bæredygtig, 10 år AP Bæredygtig, 20 år AP Bæredygtig, 30 år
-0,3 % -0,8 % -2,8 % -3,3 %

Tabellen viser afkastene i AP Bæredygtig efter første halvår af 2020 for kunder med fem, 10, 20 og 30 år til pension.

Udsving bliver mindre

De store udsving, som vi har set på de finansielle markeder i første halvår af 2020, tror Ralf Magnussen ikke vil fortsætte i den sidste del af året.

- Første halvår af 2020 har været en periode, der har været præget af meget store udsving på de finansielle markeder. Det tror jeg ikke, at vi kommer til at opleve i samme grad i andet halvår, forklarer Ralf Magnussen og fortsætter:

- Aktierne er steget meget fra bunden, så i AP Pension har vi reduceret vores aktiebeholdningen lidt, så vi ligger tæt på vores langsigtede sigtepunkt for, hvor meget aktier skal fylde i vores porteføljer. Vi forsøger også at finde alternativer til obligationer, hvor renten er negativ. Derfor har vi købt kreditobligationer, vi investerer i ejendomme og infrastruktur, herunder vindmøller og solceller. Det tror vi, giver det bedste langsigtede afkast til vores kunder.

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.