• Samfundsansvar

Nu kan du lettere investere din pension bæredygtigt

I sommeren 2019 introducerede vi den bæredygtige investeringslinje, AP Bæredygtig. Gennem det seneste års tid, hvor investeringslinjen har eksisteret, har den leveret nogle af de bedste afkast på markedet. Og nu har vi gjort det lettere for dig som kunde i AP Pension at investere pensionen bæredygtigt.

For at understøtte en bæredygtig udvikling lancerede vi sidste år den bæredygtige investeringslinje, AP Bæredygtig. I AP Bæredygtig investerer vi din pension med særlig omtanke for den verden, vi lever i.

AP Bæredygtig bygger på et bevidst valg af investeringer, der i særlig grad bidrager til flere af FN’s 17 verdensmål og støtter Parisaftalens mål for reduktion af CO2-aftrykket. I AP Bæredygtig investerer vi også i grønne projekter, der bidrager positivt til klima og miljø - og i en række alternative investeringer som f.eks. havvindmøller, landvindmøller og solceller, der understøtter en bæredygtig omstilling af energiforbruget.  

Siden lanceringen i sommeren 2019 har AP Bæredygtig leveret nogle af markedets bedste afkast.

Det er nemt og enkelt at investere pensionen bæredygtigt

Mange oplever, at deres risikoprofil og ønsker til investering ændrer sig i løbet af livet. Derfor er det en god idé at tjekke investeringen af sin opsparing.

I vores investeringsguide svarer du på spørgsmål om din risiko og produktpræference. På den måde får du hurtigt og enkelt vores anbefaling til, hvordan du kan investere din pension bæredygtigt, så den samtidigt passer til din risikoprofil. Hvis du ønsker at følge anbefalingen og ændre dit investeringsvalg, er det nemt og enkelt.

Det er vores generelle anbefaling, at man som kunde spreder sin pensionsopsparing ved at placere 1/3 i AP Bæredygtig og 2/3 i AP Active.

Sådan gør du:

  1. Gå på appension.dk og log på Min Pension.
  2. Vælg ”Investering” og derefter "Investeringsguide". Klik på ”Start Investeringsguide”.
  3. Når du har besvaret spørgsmål og gennemført investeringsguiden, skal du klikke "Beregn". Så kan du se, om der er match mellem vores anbefaling til dig og dine nuværende investeringer.
  4. Klik ”Næste”, hvis du ønsker at justere dit investeringsvalg, så kommer du videre til justering af din opsparingsprofil.
  5. Redigeringssiden vil være forudfyldt med vores anbefaling til dig, så du afslutningsvis blot skal godkende og signere digitalt.

Læs mere om AP Bæredygtig

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.