• Bæredygtighed

Den positive stemning på de finansielle markeder fortsatte i tredje kvartal

De finansielle markeder fortsatte i årets tredje kvartal de positive tendenser, der også gjorde sig gældende i andet kvartal. Dermed er langt størstedelen af det tabte ved corona-virussens indtog blevet indhentet og mere til.

Selvom corona-virussen fortsætter sin smittespredning i store dele af verden, så er de finansielle markeder stort set kun gået op, siden de ramte bunden i slutningen af marts i år, hvor corona-virussen for alvor blev en del af hverdagen rundt om på kloden. Den positive udvikling viser sig også på afkastene i AP Pension efter tredje kvartal, forklarer vores investeringsdirektør, Ralf Magnussen.

- Vi har oplevet positive afkast på både aktier og kreditobligationer, mens renterne fortsat ligger lavt. Samlet set er det en reaktion på, at økonomierne rundt om i verden har været i stand til at genåbne, og i AP Pension har vi positive afkast på langt de fleste af vores fonde efter tredje kvartal, siger Ralf Magnussen, der med corona-situationen taget i betragtning er godt tilfreds med de samlede afkast efter tredje kvartal.

- På de allermørkeste dage i marts var vi på nogle fonde nede med næsten 20 procent, så det er meget positivt, at vi nu er i plus på de fleste fonde, forklarer Ralf Magnussen og fortæller, hvordan vi handlede, da markederne var i bund i marts.

- I marts benyttede vi lejligheden til at øge vores risiko ved at købe kreditobligationer for et større milliardbeløb, og det har været en rigtig god investering med et afkast på 25-30 procent. Vi har også købt aktier, hvor vi har haft en overvægt af it-aktier, hvilket er blevet belønnet, siger vores investeringsdirektør og forklarer, hvordan afkastene er endt for pensionsopsparingerne i AP Active. 

- Når vi ser på en kunde med 10 år til pension, har vi efter tredje kvartal et samlet afkast på 1,2 procent. For en kunde med 20 år til pension har vi et minus på 0,03 procent, mens en kunde med 30 år til pension har et afkast på 0,5 procent, siger Ralf Magnussen.

AP Active, 5 år AP Active, 10 år AP Active, 20 år AP Active, 30 år
1,4 % 1,2 % -0,03 % 0,5 %

Figuren viser afkastene i AP Active efter tredje kvartal af 2020 for kunder med fem, 10, 20 og 30 år til pension.

AP Bæredygtig rider af sted på grøn energi

For kunder, der har investeret dele af pensionsopsparingen i vores bæredygtige investeringslinje, AP Bæredygtig, er afkastene efter tredje kvartal højere end i vores traditionelle produkt, AP Active.

- En kunde med 10 år til pension har fået et afkast på 3,2 procent. Ser vi på en kunde med 20 år til pension, er afkastet 2,6 procent, mens afkastet for en kunde med 30 år til pension er på 2,9 procent. I AP Bæredygtig har vi har en større investering i grøn energi som f.eks. solceller og vindmøller. Den slags investeringer er uafhængige af, hvordan det er gået med corona-situationen, da der er faste afregningspriser med myndighederne og en generel efterspørgsel efter grøn energi, hvilket har været medvirkende til, at AP Bæredygtig har klaret sig rigtig godt, fortæller vores investeringsdirektør.

AP Bæredygtig, 5 år AP Bæredygtig, 10 år AP Bæredygtig, 20 år AP Bæredygtig, 30 år
3,4 % 3,2 % 2,6 % 2,9 %

Figuren viser afkastene i AP Bæredygtig efter tredje kvartal af 2020 for kunder med fem, 10, 20 og 30 år til pension.

Læs mere om AP Bæredygtig

Præsidentvalg og mulig vaccine

Den helt store politiske begivenhed i årets sidste kvartal er det amerikanske præsidentvalg, hvor amerikanerne den 3. november skal vælge mellem den nuværende republikanske præsident, Donald Trump, eller demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden. Under normale omstændigheder ville valget af den kommende præsident i landet med verdens største økonomi være den vigtigste begivenhed for de finansielle markeder, men corona-virussen har vendt op og ned på den situation.

- De finansielle markeder ved godt, at der kommer et præsidentvalg, så markederne har taget højde for det i det omfang, de kan. Derfor tror jeg, at det vigtigste spørgsmål i fjerde kvartal bliver, hvordan det går med udviklingen af en corona-vaccine, siger Ralf Magnussen og fortsætter:

- Kommer der en vaccine, vil bekymringen om, at vi måske skal lukke dele af økonomienerne i Europa på grund af høje smittetal, blive sat på hold. Så jeg tror, at vaccineudviklingen er vigtigere for de finansielle markeder i fjerde kvartal, end hvad der kommer til at ske ved det amerikanske præsidentvalg.

Du kan se mere til din pensionsordning og dit afkast på Min Pension.

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.