• Bæredygtighed

AP Pensions adm. direktør: AP Pension står rigtig stærkt rustet

2019 blev et begivenhedsrigt år for AP Pension. Året bød blandt andet på købet af Skandias danske forretning og lanceringen af en ny bæredygtig produktlinje. AP Pensions adm. direktør, Bo Normann Rasmussen, ser tilbage på 2019 og giver et kig ind i det år, vi netop har taget hul på.

2019 var blot få dage gammelt, da AP Pensions køb af Skandias danske forretning var endeligt. Med købet af Skandia var starten på et begivenhedsrigt år i AP Pension sat i gang. Et år som AP Pensions adm. direktør, Bo Normann Rasmussen, ser tilbage på med stor tilfredshed.

- 2019 var et fantastisk år for AP Pension, hvor vores position på pensionsmarkedet blev bekræftet. Vores køb af Skandia viser, at vi har en stærk finansielstyrke og en stor konkurrencekraft, der er baseret på et solidt fundament, siger Bo Normann Rasmussen.

En vigtig del af det fundament, som AP Pension er bygget på, er det kundeejerskab og kundedemokrati, som AP Pension kunne fejre 100 års fødselsdag for den 8. september 2019.

Bæredygtig opsparingsmulighed

I juni 2019 lancerede AP Pension den bæredygtige produktlinje AP Bæredygtig, der understøtter FN’s 17 verdensmål. Med lanceringen blev AP Pension det første danske pensionsselskab, der tilbyder en fuld bæredygtig opsparingsmulighed.

- Med lanceringen af AP Bæredygtig ønsker vi at være markedsledende inden for bæredygtig pensionsopsparing. Og det ønsker vi, fordi vi gerne, sammen med vores kunder, vil tage vores del af ansvaret for at skubbe på den bæredygtige udvikling, vores klode har brug for, siger Bo Normann Rasmussen om AP Bæredygtig.

Favner hele vejen rundt

Sidste år bød også på ændringer i direktionen hos AP Pension, der nu består af fire medlemmer, som til sammen er godt rustet til at møde fremtidens udfordringer.

- Vi har fået ny direktion for at sikre, at vi som samlet ledelse har kompetencer, der favner 360 grader rundt. Jeg plejer at sige, at vi er et årshjul med forår, sommer, efterår og vinter. Vi er vidt forskellige, men tilsammen udgør vi hele årshjulet. Det betyder, at der godt kan være varmt på en vinterdag, og der kan også komme hagl på en sommerdag, fortæller Bo Normann Rasmussen med et smil på læben og fortsætter:

- Vi har fået et direktionsmedlem med ansvar for efterlevelse af regler, eller det der i daglig tale hedder compliance. Det har vi ønsket, fordi omfanget af nye love, forordninger og regler i den finansielle sektor er steget markant de senere år, og det kræver et særligt fokus at implementere de mange nye tiltag i hele forretningen. Ikke mindst med den størrelse AP Pension har i dag.

Stærkt rustet

Efter et begivenhedsrigt 2019 er det et robust AP Pension, der har taget hul på 2020.

- Vi står rigtig stærkt rustet i 2020, og vi er vokset på både antal kunder, indbetalinger og penge under forvaltning. Det er vi meget stolte af, og jeg tror blandt andet, det skyldes, at kundeoplevelsen har haft højeste prioritet, fortæller Bo Normann Rasmussen og fortsætter:

- I 2020 er vores fokus fortsat at skabe værdi for kunderne i form af blandt andet gode afkast og gode kundeoplevelser. Begge dele er vigtige for os i AP Pension, siger den adm. direktør.

Den endelige sammenlægning af AP Pension og Skandia er ikke faldet helt på plads, så det vil naturligt også blive en stor del af arbejdet i 2020.

- I 2020 er det hensigten at lægge AP Pension og Skandia endeligt sammen. Mange kunder har spurgt til, hvorfor det ikke er sket, og det er helt forståeligt, men der er flere ting, der skal falde i hak, inden det sker, forklarer Bo Normann Rasmussen.

Skal din pension være bæredygtig?

Med indgangen til 2020 har Bo Normann Rasmussen en opfordring til kunderne.

- Som kunde i AP Pension synes jeg, at man skal overveje at placere en del af sin pensionsopsparing i AP Bæredygtig. Jeg har selv placeret halvdelen af min pensionsopsparing i AP Bæredygtig, og mit bedste råd vil være at lægge en tredjedel eller en fjerdedel i AP Bæredygtig, siger Bo Normann Rasmussen, der ser gode afkastmuligheder for bæredygtige investeringer.

- AP Bæredygtig har klaret sig rigtig godt i sit første halve leveår, hvor produktet har ligget helt i toppen på afkast. Og selvom seks måneder er kort tid, tror jeg grundlæggende på, at bæredygtige investeringer også vil give gode afkast i de kommende år. Der er grundlæggende tale om investeringer i sunde virksomheder og projekter, der har fokus på bæredygtighed, og jeg tror på, at der vil ske en høj værdiskabelse inden for det område fremover. Samtidig mener jeg, at vi alle har et ansvar for at påvirke vores klode i en positiv og mere bæredygtig retning.

Læs her, hvordan du kan skifte til AP Bæredygtig

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du skrive til vores Kundecenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Du er altid velkommen til at ringe til os.

Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Mandag: 09.00-16.00
Tirsdag: 09.00-16.00
Onsdag:
09.00-16.00
Torsdag:
09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

AP Pension understøtter desværre ikke denne browser.

Men du kan se AP Pensions hjemmeside i enten Google Chrome, Firefox eller Edge – det gælder, uanset hvilken enhed du bruger.

Har du spørgsmål til pension, er du velkommen til at kontakte AP Pension på 3916 5000 mellem klokken 8.00 og 15.00 alle hverdage.